Cum sa faci un audit SEO?

Cum sa faci un audit SEO?

0 Shares
0
0
0

Investesti timp si bani in referirea naturala a site-ului tau, dar nu obtii rezultatele asteptate? Dupa definirea obiectivelor tale SEO si efectuarea unui studiu de cuvinte cheie, urmatorul pas SEO este sa analizezi performanta generala a site-ului tau.

Audit SEO: definitie

Te intrebi cum se face un audit SEO sau ce este? Un audit SEO este un inventar al performantei generale a referintelor naturale ale site-ului tau. Obiectivul unui audit SEO este de a evidentia elementele de optimizat pentru a-ti imbunatati vizibilitatea pe motoarele de cautare.

De ce sa faci un audit SEO?

Mai multi factori pot influenta performanta site-ului tau. Unele sunt foarte vizibile, cum ar fi continutul sau experienta ta de utilizator, iar altele, precum codul tau sau indexarea paginilor tale, sunt mai putin.

Auditul tehnic SEO iti permite sa identifici toate aceste elemente si sa le ajustezi atunci cand nu indeplinesc criteriile de performanta, calitate sau fiabilitate cerute de motoarele de cautare.

Pe scurt, auditul SEO iti permite sa identifici punctele forte actuale ale site-ului tau si, mai ales, zonele sale de imbunatatire. Acest inventar este, de asemenea, esential pentru a-ti  organiza strategia SEO in jurul actiunilor prioritare si cu potential ridicat.

Pasul 1: revizuieste-ti obiectivele SEO

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui in timpul auditului SEO este legata de obiectivele tale strategice. Ca si in cazul oricarui alt canal de achizitie din strategia ta web, strategia ta naturala de referinta trebuie sa se bazeze pe obiective clare, specifice, realizabile si masurabile in timp. In caz contrar, iti va fi imposibil sa stii daca rezultatele tale sunt satisfacatoare sau nu.

Pasul 2: analizeaza strategia de cuvinte cheie

In rezumat, daca vinzi pantofi de alergare rosii, prefera sa vizezi „pantofi rosii de alergare Nike”, chiar daca acel cuvant cheie este cautat de 30 de ori pe luna, decat sa vizezi „pantofi”, cautati de mii de ori in fiecare luna. Vei avea sanse mai mari sa ajungi in primele pozitii, iar traficul pe care il vei capta va fi foarte calificat. Aceasta gandire strategica ar trebui sa faca parte din auditul tau SEO.

In continuare, strategia ta de cuvinte cheie trebuie sa fie specifica. Aceasta inseamna ca ar trebui sa-ti concentrezi eforturile pe un numar limitat de cuvinte cheie specifice afacerii tale, produselor si serviciilor acesteia.

Masurarea performantei fiecarui cuvant cheie este esentiala daca doresti sa iti poti optimiza strategia SEO.

In cele din urma, in timpul auditului SEO, va trebui sa verifici daca traficul catre site-ul tau provine intr-adevar de la cuvintele cheie pe care le vizezi.

Pasul 3: Audit tehnic SEO

Aceasta parte este cea mai substantiala. Iata punctele pe care va trebui sa le acoperiti in timpul auditului dvs. SEO:

  • Incepe prin a-ti accesa cu crawlere site-ul
  • Verifica indexarea paginilor tale si a fisierului robots.txt
  • Verifica o harta a site-ului
  • Verifica arhitectura site-ului
  • Verifica viteza site-ului si compatibilitatea cu dispozitivele mobile
  • Verifica fisierele jurnal

Pasul 4: Efectueaza auditul SEO al continutului tau

Acest pas necesita timp, deoarece va trebui sa-l faci manual, dar este esential. Calitatea si optimizarea continutului actioneaza ca un factor de diferentiere decisiv pentru SEO.

0 Shares