Crema cu SPF

Crema cu SPF: cum o alegi și cum o aplici corect?

0 Shares
0
0
0

Odată cu începutul sezonului cald, din ce în ce mai multe persoane folosesc loțiuni cu SPF, destinate să protejeze pielea de razele puternice ale soarelui. Gama de astfel de produse este variată, pe piață existând atât variante destinate adulților, cât și copiilor. 

De asemenea, unele creme sunt special concepute pentru a fi aplicate pe față ori pe corp, iar anumite produse sunt potrivite doar buzelor sau părului. În rândurile următoare vei afla ce tipuri de protecție solară există și cum le poți aplica în mod corect. 

Cum alegi crema SPF potrivită

Termenul SPF (Sun Protection Factor) a fost aprobat de American Food and Drug Administration pentru a determina gradul de protecție pe care un produs îl conferă împotriva razelor solare. Astfel, poți găsi creme și loțiuni cu indice SPF 5, 15, 30, 50 etc.

Protejează-ți pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV atât în zilele de vară, în care te expui direct la soare, cât și în cele reci. Ultravioletele acționează asupra tenului, părului și pielii chiar și atunci când soarele este acoperit de nori. 

Alege creme, spray-uri sau șampoane care au în compoziția lor un indice SPF mai scăzut, pentru momentele în care nu faci plajă (iarna, spre exemplu) și mai ridicat pentru cele de relaxare la plajă sau piscină. 

Creme cu SPF pentru față 

În ceea ce privește tenul, loțiunile cu factor de protecție de minimum 30 sunt ideale pentru orice tip de expunere solară, fie ea voluntară sau nu. Alegerea cremelor cu SPF atunci când vine vorba despre rutina zilnică te va ajuta să previi apariția ridurilor sau a petelor pigmentare. 

Creme cu SPF pentru corp

În general, produsele destinate corpului se găsesc atât sub formă de creme și loțiuni, cât și spray-uri de protecție. Dacă urmează să petreci timp făcând plajă, ia în considerare să folosești o gamă cu indice de protecție ridicat. 

Acesta se alege în funcție de nuanța pielii (putând să ajungă chiar și la SPF 80 pentru persoanele cu pielea foarte albă). Dacă știi că razele soarelui îți înroșesc rapid corpul, optează pentru o variantă mai puternică. 

Produse cu SPF pentru buze și păr

Buzele și părul sunt adesea neglijate în ceea ce privește protecția solară. Adaugă în colecția ta de produse cosmetice balsamuri și creme cu SPF 15 sau 30 pentru a preveni îmbătrânirea și pigmentarea neuniformă a conturului buzelor. 

Nu uita să îți protejezi nici podoaba capilară. Razele UV au un efect de deteriorare și uscare a firului de păr, astfel că un șampon sau un spray care se aplică după spălare îți vor fi de mare ajutor. 

Cum aplici corect cremele cu SPF 

Este esențial să aplici produsele de mai sus de fiecare dată când te expui la soare pentru o perioadă îndelungată. Dacă ești la plajă sau la piscină, ia în considerare să ai crema cu SPF la îndemână. 

Este necesar să o reaplici, în medie, la fiecare două – trei ore, în funcție de culoarea pielii tale. De asemenea, crema cu factor de protecție trebuie folosită și după fiecare contact cu apa. Fii fără griji, dacă vrei să te bronzezi, vei găsi creme care permit pigmentarea pielii în timp ce o protejează de razele UVA și UVB. 

Expunerea la soare este sănătoasă atunci când este făcută cu moderație și în condiții corespunzătoare. Ia în considerare aceste sfaturi când faci cumpărături de produse cosmetice și te vei bucura de o piele și un păr strălucitoare timp îndelungat. 

0 Shares
You May Also Like