Beneficii si contraindicatii in practicarea yoga

0 Shares
0
0
0

Beneficii si contraindicatii in practicarea yogaMai intai de toate, trebuie mentionat faptul ca yoga se practica de mai bine de 5000 de ani, datorita faptului ca este un antrenament ideal pentru minte si pentru corp, un antrenament bazat atat pe meditatie cat si pe exercitiu fizic.

Practicarea acestui fenomen poate sa duca foarte rapid la imbunatatirea flexibilitatii organismului, dar poate duce rapid si la reducerea semnificativa a stresului, si poate ameliora starea de sanatate, asa ca persoanele interesate, pot cauta Meditatie-yoga.ro, pentru a se informa cat mai bine despre acest fenomen, si chiar pentru a se inscrie la cursuri yoga.

Un amanunt foarte interesant, este acela ca exista mai mult de 100 de tehnici yoga diferite, unele fiind mai usor de pus in practica in timp ce altele sunt mai dificile, unele sunt mai blande si mai relaxante in timp ce altele sunt mai intense.

Ce este important insa de mentionat, este faptul ca odata cu trecerea timpului, cei care practica sau care au practicat yoga, sau cei care au studiat fenomenul, au descoperit faptul ca yoga are multe beneficii asupra organismului uman, beneficii despre care vom discuta in continuare.

In primul rand, yoga este ideala pentru organismul uman datorita faptului ca imbunatateste foarte bine flexibilitatea, astfel ca la primele cursuri, practicantilor le va fi destul de dificil sa isi atinga varfurile degetelor de la picioare, cu mainile, insa odata cu trecerea timpului, o asemenea misiune va fi una foarte usoara.

Deasemenea, cei care practica yoga pot observa faptul ca odata cu trecerea timpului, isi vor dezvolta forta musculara, isi vor define si tonifia musculature, iar astfel vor putea sa isi imbunatateasca atat echilibrul cat si flexibilitatea.

Yoga este iarasi importanta pentru organismul uman si datorita faptului ca poate sa corecteze perfect postura corpului, iar cei care incep sa practice yoga, inca de la inceput vor observa faptul ca vor incepe sa mearga mai drept, vor avea abdomenul mai incordat, vor avea deasemenea si barbia ridicata, iar umerii le vor fi trasi inapoi, si vor mai fi si foarte siguri pe ei.

Despre yoga trebuie mentionat faptul ca poate sa imbunatateasca foarte bine sistemul respirator, deoarece exista tehnici care pot sa ajute plamanii sa functioneze la capacitate maxima.

Yoga poate sa ajute foarte mult si la intarirea sistemului cardio – vascular, datorita faptului careduce presiunea sangelui, si incetineste ritmul inimii, astfel ca persoanele care au o tensiune arteriala crescuta, sau persoanele care sufera de afectiuni cardiace, ar trebui sa inceapa cat mai rapid sa practice yoga. Plus de asta, yoga imbunatateste foarte mult si sistemul imunitar.

Despre yoga se mai stie faptul ca ajuta foarte mult la slabit, iar aici discutam despre persoanele supraponderale, care mai apoi, cand vor ajunge la greutatea optima, datorita faptului ca practica yoga, isi vor putea controla greutatea.

Totodata, yoga ajuta foarte mult si la relaxare, si contribuie decisiv la crearea starii de bine a organismului uman.

Ei bine, trebuie insa mentionat faptul ca yoga trebuie desfasurata sub supravegherea expertilor, pentru ca practicantii sa nu sufere accidentari, mai ales ca pozitiile din yoga stim cu totii ca solicita foarte mult corpul.

0 Shares
You May Also Like