Brașov – următoarea ta locație de vacanță

0 Shares
0
0
0

 

Brașovul este orașul din inima Transilvaniei. Cu centrul său vechi împrejmuit de zidurile cetății, urcând tot drumul pe umilul munte Tâmpa, Brașov îți amintește în fiecare zi că natura este aproape. Este numai bun de vizitat indiferent de anotimp, deoarece îți găsești activități chiar dacă ninge afara sau sunt 30 de grade Celsius. Așa ca nu mai sta pe gânduri și rezervă un apartament cu jacuzzi in brasov pentru a te putea relaxa după o zi lungă în acest oraș de poveste. Iar pentru locațiile demne de vizitat, îți propun o listă cu locuri de neratat.

Brașovul este, o locație excelentă pentru a începe multe aventuri. Fie că ești un împătimit al istoriei și vrei să te afunzi în tainele orașului medieval, sau un om al muntelui și vrei să cutreieri în lung și în lat, pentru oricine există un început de aventură în acest oraș.

Piața Sfatului este locul unde se întâmplă totul! De la concerte și festivaluri în timpul verii, până la domnișoarele frumoase care își etalează ținutele elegante în nopțile târzii. Turismul este construit în principal în jurul pieței și a străzii principale, Strada Republicii.

Situat chiar în centrul orașului, muntele Tâmpa este un loc pentru relaxare și antrenament. Micul munte este minunat pentru drumeții și activități în aer liber, cum ar fi ciclism montan, și chiar și atunci când nu dorești să fii atât de activ în vacanța, există o telecabină care te va duce până aproape de vârf unde vei descoperi o priveliște ce te va lăsa … fără cuvinte.

Nu îți place la înălțime? Nicio problemă. Așază-te pe una dintre băncile de pe promenada Tâmpa și lasă-te vrăjit de oamenii care se relaxează alături de tine, de cățeii care zburdă fericiți și de copii care zumzăie de bucurie că petrec timp cu familia!

Dacă dorești să înveți mai multe despre ce era Brașovul odinioară, este momentul să explorezi cartierul Schei, un cartier aflat dincolo de poarta Schei din spatele vechiului centru al orașului. Viața de aici este liniștită, așa că ia-ți timp și bucură-te de sentimentul de pace care te va invada. De asemenea dacă tot intenționezi să vizitezi această zona, alege o zi frumoasă, pregătește un picnic și mergi și la Pietrele lui Solomon, o locație superbă înconjurată de pădure unde te poți bucura de un prânz în natură.

Este cea mai îngustă stradă din Estul Europei și măsoară de la 1,1 până la 1,35m. Este vorba despre strada Sforii, o stradă specială, frumos decorată , care merită vizita ta. Nu uita aparatul foto. Pozele de pe această străduță au ceva aparte.

Biserica Neagră este unul dintre obiectivele pe care trebuie obligatoriu să îl vizitezi. Când vei ajunge lângă ea, vei înțelege perfect de ce ! Este somptuoasă, cu o arhitectură deosebită, o orgă uriașă în interior cu 3.993 de tuburi și multe legende care te vor uimi cu adevărat.

Apropo de cartierul Schei, trece pe lista ta o vizită și la Prima Școală Românească, lângă biserica Sf. Nicolae. Ți se oferă o perspectivă interesantă asupra bogatei istorii a Brașovului, folosind recuzite istorice.

Un alt mare punct de atracție turistică este cetatea Brașovului, la capătul orașului vechi și lângă clădirile administrative ale orașului. Vederea de sus este uimitoare!

Acestea sunt doar câteva dintre locurile cu care se mândrește orașul. Nu mai punem la socoteală parcurile frumoase ale orașului, Poiana Brașov care reprezintă o creație divină a naturii și.. împrejurimile care sunt măcar la fel de frumoase ca orașul de la poalele Tâmpei.

0 Shares
You May Also Like