Care sunt cele 13 notiuni de baza ale optimizarii SEO?

Care sunt cele 13 notiuni de baza ale optimizarii SEO?

0 Shares
0
0
0

Multi se plang ca era SEO este pe sfarsite. Daca nu ma credeti, puteti cauta online sintagma “SEO a murit” si veti vedea despre ce vorbesc.

Insa eu nu sunt de acord cu aceasta afirmatie: SEO nu a murit ci este foarte infloritor si inca este o metoda excelenta pentru a atrage trafic targetat pe proprietatile web (site-uri, bloguri, etc.).

Atunci cand oamenii sunt in cautarea unor raspunsuri si solutii, ei se folosesc de browserul lor favorit pentru a cauta informatia. Internetul este un portal de informatie si nu exista o metoda mai buna pentru a gasi raspunsurile cautate decat cea a atribuirii intrebarii tale unui motor de cautare, printr-un simplu “search”.

Motoarele de cautare isi imbunatatesc in mod constant algoritmii de cautare pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate la cautarile acestora. Asadar, cum poti fi sigur ca te vei pozitiona intotdeauna pe prima pagina in topul rezultatelor Google? Raspunsul consta in folosirea unei campanii de optimizare SEO.

[adsenseyu1]

Insa, daca tot vorbim despre acest lucru, esti oare obisnuit cu terminologia SEO folosita in cazul indicilor de marketing digital de acest tip? Iata cativa dintre acesti termeni, care se afla dealtfel printre favoritii mei:

1. SEO- Search Engine Optimisation- Optimizarea motoarelor de cautare

In engleza de baza acest termen se refera la procesul care ajuta un site web sa atinga cele mai inalte pozitionari datorita traficului organic in cadrul motoarelor de cautare pentru cuvinte cheie si fraze sau sintagme specifice.

2. Black Hat SEO

Aceasta este o metoda “pe sub mana”, lipsita de etica, de a castiga locuri in pozitionarea in clasamentul motoarelor de cautare. Daca practici aceasta metoda si esti prins, site-ul tau poate fi sever penalizat de catre motorul de cautare.

3. White Hat SEO

Aceasta este metoda acceptata de catre SEO pentru a imbunatati pozitionarea provenita din cautari organice in cadrul motoarelor de cautare, si care creste traficul dorit pe site-ul tau.

4. Algoritmii motoarelor de cautare

Algoritmul de cautare Google este de fapt motorul ce este folosit pentru a gasi cele mai de incredere si cele mai relevante pagini, pentru fiecare intrebare / solicitare in parte.

5. Pagini de redirectionare- Doorway pages

Aceasta face parte tot din cadrul tehnicilor de tip Black Hat SEO si implica de fapt crearea unor site-uri false pe care utilizatorii nu le vad. Doorway pages sunt folosite pentru a pacali sau a induce in eroare crawlerele Google, pentru a indexa cat mai bine paginile web. Inca o data o spun, daca vei fi prins vei fi penalizat.

6. Supraoptimizarea prin cuvinte cheie

Deoarece densitatea cuvintelor cheie joaca un rol important in indexarea site-ului, unii dintre webmasteri incearca sa pacaleasca motoarele de cautare prin supraoptimizarea (suprasaturarea)  site-ului cu cuvinte cheie. Aceasta este o metoda care nu functioneaza si in plus atrage penalizari asupra site-ului tau.

7. Textele ancora

Acestea sunt texte care leaga site-ul tau de o alta pagina web prin intermediul paginii curente.

8. Linkul de tip “nofollow”

Un link te tip “nofollow” nu are legatura cu page rank-ul paginii  (notiunea de PR este explicata mai jos) de cae este legat. Acestea sunt cel mai des folosite atunci cand vrei sa iti imbunatatesti valoarea site-ului, scotand din cadrul continutului linkurile irelevante. Prin definitie, daca nu specifici motorului de cautare ca un link nu trebuie sa fie urmarit, de tip “nofollow”, el va fi in mod automat incadrat in categoria “dofollow”, lucru care va impune evaluarea paginii catre care se face trimitere.

9. Page Rank sau PR

Aceasta este o parte a algoritmului pe care Google il utilizeaza pentru a estima sau evalua importanta unei pagini. Ideea este ca un link de pe o pagina cu PR mare este vazut ca un vot de incredere pentru pagina catre care se face trimitere. Desi este in continuare folosit exista o multitudine de alti factori cu o influenta mult mai mare decat evaluarea fizica a pozitionarii unei pagini.

10. Alt text

Aceasta este o eticheta pe care o poti atribui unor linkuri si imagini. Este de fapt textul care este afisat atunci cand plimbi cursorul mouse-ului peste obiectul respectiv.

[adsenseyu1]

11. Bot (spider)

Acestea sunt programe folosite de catre motoarele de cautare pentru a scana paginile site-ului tau (crawlere).

12. Cloaking (“Deghizarea/ camuflarea” paginii)

Aceasta este o alta metoda de tip Black Hat SEO prin care se arata motorului de cautare o pagina si o alta utilizatorului. Scopul aceste deghizari este acela de a fi pozitionat cat mai bine de catre motorul de cautare pentru cuvinte cheie specifice pentru ca apoi acesta sa directioneze traficul catre alta pagina.

13. Link Farm (Grupuri de linkuri)

Link Farm este un site web sau un director care grupeaza impreuna site-uri sau linkuri cu singurul scop de a obtine un PR mai mare si de a castiga pozitionari de top provenite din cautarea organica. Aceste grupuri de linkuri au parut sa functioneze in trecut, insa astazi ele sunt considerate ca facand parte din categoria de tehnici de tip Black Hat SEO.

Una dintre cele mai bune firme din Romania specializat pe optimizare seo este www.DanBradu.com. Va invitam cu caldura sa luati legatura cu ei!


Alte stiri actuale :

1. Make Real Money With Affiliate Marketing
2. Importanta serviciilor SEO
3. Pot folosi Facebook in scop profitabil?
4. Tehnici de optimizare SE

0 Shares
You May Also Like