Care sunt ramurile agriculturii?

Care sunt ramurile agriculturii?

0 Shares
0
0
0

In agricultura, ca in orice domeniu este important sa faci o munca de calitate, pentru a te putea bucura apoi de beneficii. Datorita tehnologiei moderne, cei care lucreaza in agriculutra pot beneficia de utilaje moderne care usureaza munca si care ii ajuta pe muncitori foarte mult, astfel incat sa nu faca un efort fizic atat de mare.

Aceste utilaje poarta denumirile  de motocultoare, motosape sau motocositoare. Un astfel de utilaj este extrem de dorit de orice agricultor si cei care isi permit, investesc cu incredere banii in aceste tehnologii.

Daca esti interesat de achizitionarea unor motocultoare sau a altor utilaje, site-ul Agromoto.ro iti ofera o gama larga de produse la preturi accesibile buzunarului tau. Intra chiar acum si alege produsul care te va ajuta cel mai mult. Vei vedea ca aici gasesti multe alte utilaje si din domeniul constructiei, dar si din alte domenii care cu siguranta te intereseaza.[adsenseyu1]

Agricultura nu inseamna doar cultivarea pamantului, asa cum poate cred unii. Agricultura are mai multe ramuri, pe care le vom aminti in cele ce urmeaza.

Prima ramura a agriculturii despre care vorbim este acvacultura. Acvacultura este stiinta care se ocupa de cresterea animalelor si plantelor ce au ca mediul de viata apa. Aceasta ramura a agriculturii se axeaza in general pe vietatile care locuiesc in mari si oceane.

Agrofitotehnia este una din ramurile agriculturii des intalnite, doar ca multi nu stiu de aceasta denumire. La ce se refera? La cultivarea plantelor de camp, a celor furajere si a celor tehnice. Din moment ce locuiesti la tara, in mod clar te ocupi de agrofitotehnie.

Iubitorii de albine, practica apicultura. Asa cum bine iti poti da seama, apicultura este ramura agriculturii care se ocupa de cresterea albinelor. Mierea de albine are multiple beneficii si cu ajutorul ei se poate face o afacere destul de profitabila.

Din moment ce vorbim de agricultura, nu putem sa nu amintim si de cresterea pasarilor. Aceasta poarta denumirea de avicultura.
Cei care locuiesc la casa, indiferent daca locuiesc la tara sau la oras, pot practica horticultura. Horticultura se ocupa de cresterea legumelor, a viei, a pomilor fructiferi, a florilor, plantelor ornamentale, tropicale si de sera. Este una dintre cele mai frumoase ramuri a agriculturii si este practicata cu drag de femei, daca vorbim de partea cu florile.

Doua ramuri mai rar intalnite sunt moluscocultura si sericicultura. Acestea se ocupa de cresterea molustelor, respectiv de cresterea viermilor de matase.Pestele este un aliment extrem de benefic pentru sanatate. De cresterea pestilor, inclusiv cresterea lor in domeniul industrial se ocupa piscicultura.

[adsenseyu1]

Daca vorbim de studiul, cresterea, exploatarea, dar mai ales protejarea arborilor din care sunt formate padurile, vorbim de silvicultura. Silvicultura trebuie practicata cu grija si arborii care se taie sa nu duca la afectarea mediului in care traim. Din nefericire, lucrurile nu se petrec astfel.

Nu poti trai frumos la tara si sa spui ca esti un adevarat gospodar daca nu ai macar un animal domestic pe care sa-l cresti, fie pentru lapte, fie pentru carne, piele, lana sau blana. Asadar, ultima ramura a agriculturii este zootehnia. Cu siguranta este una din ramurile profitabile si practicata de majoritatea celor care locuiesc la tara.

Agricultura este un domeniu vast si frumos. Important este sa gasesti ramura care iti place cel mai mult si de pe urma careia crezi ca poti obtine cele mai bune beneficii.


Alte stiri actuale :

1. Agricultura a ajuns pilonul economiei
2. Model de succes în agricultură
3. Agricultura sustenabila va fi implementata si in Romania
4. Proiect de trecere la agricultura eco, introdus de Carbon Solutions Global
5. În agricultură vor intra 19 mld. euro până în 2020. Startul, în mai 2014
6. APIA a plătit aproape 121 de mil. lei în contul subvenţiilor acordate pentru motorina din agricultură

0 Shares
You May Also Like