Ce efecte are aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Exista persoane care cauta plante de aloe vera, unele cautand asmenea plate cu vechimea de 3-5 ani, insa si o planta aloe vera 5-7 ani este la mare cautare. Va intrebati de ce? Ei bine, efectele acestor plante merita toti banii din lume. Veti descoperi despre ce este vorba, in continuarea acestuia articiol, in care veti putea citi proprietatile pe care le are aloe vera.

Proprietati de vindecare

Glucomannanul, o polizaharida bogata in mannoza si giberellina, un hormon de crestere, interactioneaza cu receptorii factorilor de crestere a fibroblastului, stimuland astfel activitatea si proliferarea acestuia, care la randul sau creste semnificativ sinteza de colagen dupa Aloe vera topica si orala.

Gelul de aloe nu numai ca a crescut continutul de colagen al plagii, dar a modificat si compozitia de colagen (mai mult tip III) si a crescut gradul de legatura incrucisata de colagen. Datorita acestui fapt, a accelerat contractia plagii si a crescut rezistenta la rupere a tesutului cicatricial rezultat. S-a raportat o sinteza crescuta de acid hialuronic si sulfat de dermatan in tesutul de granulare a unei plagi vindecatoare dupa un tratament oral sau topic.

Efecte asupra expunerii pielii la radiatii UV si gamma

Gelul de aloe vera a fost raportat a avea un efect protector impotriva afectarii radiatiilor la nivelul pielii. Nu se cunoaste rolul exact, dar in urma administrarii gelului de aloe vera, in piele se genereaza o proteina antioxidanta, metalotioneina, care elimina radicalii hidroxilici si previne suprimarea superoxidului dismutaza si glutationului peroxidaza la nivelul pielii. Reduce producerea si eliberarea de citokine imunosupresoare derivate de cheratinocite, cum ar fi interleukina-10 (IL-10) si, prin urmare previne suprimarea indusa de UV a hipersensibilitatii de tip intarziat.

Actiune antiinflamatoare

Aloe vera inhiba calea ciclooxigenazei si reduce productia de prostaglandina E2 din acid arahidonic. Recent, noul compus antiinflamator numit C-glucozil cromona a fost izolat din extractele de gel.

Efecte asupra sistemului imunitar

Alprogen inhiba fluxul de calciu in mastocite, inhiband astfel eliberarea de histamina si leucotriene de catre celule mast-mediate de anticorp. Intr-un studiu efectuat pe soareci care au fost anterior implantate cu celule de sarcom murin, acemannan stimuleaza sinteza si eliberarea interleukin-1 (IL-1) si a factorului de necroza tumorala de la macrofagele la soareci, care la randul lor au initiat un atac imunitar care a dus la necroza si regresia celulelor canceroase. Mai multi compusi cu masa moleculara mica greutate sunt de-asemenea capabile sa inhibe eliberarea de radicali liberioxigen reactive de neutrofile umane activate.

Efecte laxative

Antrachinonele prezente in latex sunt un laxativ puternic. Creste continutul de apa intestinal, stimuleaza secretia de mucus si creste peristaltismul intestinal.

Activitate antivirala si antitumorala

Aceste actiuni se pot datora efectelor indirecte sau directe. Efectul indirect se datoreaza stimularii sistemului imunitar, iar efectul direct se datoreaza antrachinonelor. Alraina antrachinonica inactiveaza diferite virusuri invelite, cum ar fi herpes simplex, varicella zoster si gripa.

Efectul hidratant si anti-imbatranire

Mucopolizaharidele ajuta la legarea umiditatii pe piele. Aloe stimuleaza fibroblastul care produce fibrele de colagen si elastina facand pielea mai elastica si mai putin incretita. De asemenea, are efecte de coeziune asupra celulelor epidermice fainoase superficiale prin lipirea acestora, ceea ce inmoaie pielea.

Aminoacizii inmoaie, de asemenea, celulele de piele intarita si zincul actioneaza ca un astringent pentru a strange porii. Efectele sale hidratante au fost studiate si in tratamentul pielii uscate asociate cu expunerea profesionala, in care manusile cu gel de aloe vera au imbunatatit integritatea pielii, scad aspectul ridurilor fine si scade eritemul. Are, de asemenea, efect anti-acnee.

Efect antiseptic

Aloe vera contine 6 agenti antiseptici: Lupeol, acid salicilic, azot de uree, acid cinamonic, fenoli si sulf. Toti au actiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor si virusurilor.

0 Shares
You May Also Like