Ce este pelinita?

Ce este pelinita?

0 Shares
0
0
0

Ce este pelinita?
Artemisia Annua (denumirea stiintifica), pelinul dulce sau pelinita dupa cum mai este cunoscuta, este una dintre cele in jur de 180 de specii de pelin care exista in clipa de fata, peste tot in lume. Artemisia Annua (denumirea stiintifica) sau pelinita in functie de cum doriti sa ii spuneti, este o planta care isi are originea in China.

De precizat este faptul ca pelinita sau Artemisia Annua (denumirea stiintifica), nu trebuie sa fie confundata cu pelinul alb (Artemisia absinthium), care este renumit la nivel mondial datorita faptului ca are un gust deosebit de amar. Aceasta planta creste chiar si in tara noastra.

Dat fiind faptul ca in medicina traditionala chineza, Artemisia Annua (denumirea stiintifica) se foloseste inca pentru a combate febra si malaria chiar, s-au efectuat diferite studii clinice, si au avut de-asemenea loc mai multe cercetari stiintifice.

In urma acestora s-a ajuns la concluzia ca pelinita sau Artemisia Annua (denumirea stiintifica), poate fi deosebit de utila in ceea ce priveste tratamentul complementar, acesta fiind tratamentul suplimentar in medicina clasica, care vizeaza tratarea cancerului.

Una dintre cele mai importante substante care se gaseste in pelinita, este artemisinina, care dupa cum arata studiile si cercetarile mentionate anterior, are capacitatea de a distruge celulele canceroase din organismul uman. Aceasta substanta are un caracter selectiv, in sensul ca ataca doar celulele rele, in timp ce celulele bune nu vor avea de suferit.

In ceea ce priveste tratamentul complementar cu pelinita, facem precizarea ca acesta nu este deloc toxic, ba chiar mai mult, se foloseste pentru tratarea mai multor forme de cancer, leucemie sau tumori.

Datorita actiunii sale, pelinita reduce considerabil cresterea tumorilor, nu permite dezvoltarea metastazelor si sporeste activitatea celulelor NK (NK inseamna natural killer) ale organismelor.

Pelinita se poate folosi si in ceea ce priveste completarea unor diferite terapii medicale, motiv datorita caruia, un asemenea tratament naturist trebuie luat in calcul si alaturi de administrarea unor suplimente de fier. Cand pelinita este administrata alaturi de fier, eficienta este una mult mai mare.

Fierul este un factor care indica existenta celulelor canceroase in corp, care in comparatie cu celulele sanatoase, au o mare cantitae de fier. In ceea ce priveste substanta care se gaseste in pelinita, si anume artemisinina, aceasta poate detecta si ataca acele celule care contin mai mult fier, iar astfel duce la reducerea lor intr-o proportie semnificativa.

In ciuda faptului ca intrebuintarea cea mai importanta a pelinitei este ca tratament complementar anti-cancer, pelinita este deosebit de utila si pentru persoanele care isi doresc sa elimine parazitii intestinali.

Pelinita poate fi deosebit de utila si pentru a ameliora durerile articulare, pentru stimularea digestiei, pentru a trata tusea si migrenele, pentru a trata infectiile cu candida, pentru a ameliora afectiunile hepatice, sau pentru a trata diareea si indigestia, dar si gastrita si alte probleme de stomac.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de luat la cunostinta in ceea ce priveste pelinita, insa mai multe informatii puteti afla simplu si rapid, cu un singur click pe urmatorul link: https://vegis.ro/blog/pelinita-si-beneficiile-sale-in-lupta-impotriva-afectiunilor/.

0 Shares
You May Also Like