Ce inseamna un sistem CRM?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna un sistem CRM?
Customer Relationship Management, care tradus in limba romana inseamna Managementul Relatiilor cu Clientii, reprezinta un ansamblu de proceduri, instrumente si strategii, care au in ca si scop imbunatatirea relatiei cu clientii.

Un astfel de sistem CRM, are rol de gestionare, pentru ca trebuie sa gestioneze si activitatile externe ale  unei intreprinderi, care fac referire la clienti, si parteneri, dar si la activitatile interne, la legaturile dintre angajati si dintre departamente, astfel ca va contribui in acest fel si la aplicarea unei strategii integrate de catre CRM.

Plus de asta, CRM-urile au rolul de a unifica actiunile cu clientii si cu prospectii, dar au si rolul de a mari pana la maxim valoarea informatiilor acumulate despre acestia, iar astfel vor atrage un numar mai mare de clienti, si astfel se vor genera noi oportunitati pentru clientii deja existenti.

In mod uzual, un astfel de sistem CRM acopera activitati precum urmatoarele:

Marketingul, este un modul care are ca si destinatie planificarea, organizarea, gestionarea si masurarea activitatilor de marketind dintr-o companie. Cateva dintre aspectele pe care le acopera sistemul CRM sunt: segmentarea listei de prospecti, sau evaluarea tuturor rezultatelor tuturor actiunilor de promovare, bugetarea campaniilor de marketing, plus altele.

Vanzarile simplifica imbunatatirea vanzarii si cresterea numarului de contracte finalizate intr-un anumit interval de timp, prin activitati care urmaresc si ajusteaza pipelie-ul de vanzari, dar si managementul contractelor, al clientilor sau al prospectilor.

Service si suport este o alta activitate acoperita in mod uzual de un sistem CRM, iar o astfel de activitate urmareste o cat mai mare eficienta a activitatilor interne, dar urmareste si marirea calitatii serviciilor care vor fi oferite clientilor.

Un astfel de sistem acopera si proiectele, astfel ca va ajuta la planificarea iar mai apoi la crearea de proiecte, dar si la gestionarea tuturor resurselor, la optimizarea costurilor dar si la analiza rezultatelor obtinute, iar proiectele vor fi corelate cu informatiile de care dispun celelalte module.

Un sistem CRM te poate ajuta foarte mult sa cresti vanzarile companiei, optimizand 4 factori extrem de importanti, precum cresterea numuarului de posibilitati de vanzare, cresterea ratei de conversie a posibilitatilor in contracte, cresterea valorii medii a unui contract si totodata scaderea duratei medii a procesului de vanzare.

Deasemenea un astfel de proiect poate contribui la cresterea calitatii procesului de vanzare, monitorizand permanent vanzarile.

Automatizarea serviciilor de marketing este deasemenea un alt mare avantaj al acestui sistem. Acest sistem va facilita punerea in aplicare a marketingului integrat.

Cresterea calitatii relatiei cu clientii, cu scopul de a oferii angajatilor accesul la informatii complete, poate sa reprezinte deasemenea un alt mare avantaj pe care il aduce sistemul CRM in cadrul unei companii.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca pe piata se regasesc o multime de companii care presteaza servicii de creare aplicatii software la comanda, insa inainte de a alege o colaborare cu o astfel de firma, cel mai bine ar fi sa studiezi si sa analizezi ofertele mai multor companii, iar in functie de parerile clientilor care au colaborat cu companiile respective, si in functie de raportul calitate – pret, poti sa faci alegerea pe care o consideri ideala.

0 Shares
You May Also Like