Ce rol au panourile solare?

Ce rol au panourile solare?
Odata cu trecerea timpului, oamenii de stiinta si inginerii au inteles faptul ca trebuie sa profite de cea mai importanta resursa existenta, si anume energia solara.

Tocmai de aceea au reusit sa creeze panourile solare, cele care transforma energia solara in energie electrica sau in energie termica.

Panourile solare care transforma energia solara in energie electrica sunt cunoscute sub denumirea de panouri solare fotovoltaice, si sunt extrem de utile atat pentru locuintele oamenilor, cat si pentru afaceri.

Pentru locuintele oamenilor aceste panouri sunt ideale datorita faptului ca le ofera energia electrica de care au nevoie in locuinta sau in gospodarie. Pentru firme, acestea sunt ideale datorita faptului ca produc energia necesara pentru desfasurarea activitatii firmei in cele mai bune conditii.

Aceste panouri fotovoltaice au preturi destul de mari, insa odata ce sunt instalate, oamenii folosesc energia electrica produsa de catre acestea, iar astfel nu mai au de platit facturi pentru energia electrica.

A doua categorie de panouri solare cuprinde panourile solare termice, care au fost construite special pentru a transforma energia solara in energie termica.

Aceste panouri solare termice se impart in doua categorii, astfel ca exista pe piata panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate, iar fiecare isi poate alege panourile in functie de preferinte, in functie de buget si nu in ultimul rand in functie de nevoi.

Panourile solare termice nu doar ca sunt ideale datorita faptului ca incalzesc cu succes orice tip de locuinta, insa ele sunt ideale si datorita faptului ca pot sa incalzeasca apa menajera care este necesara intr-o locuinta.

In ceea ce priveste panourile solare termice, cei care au de gand sa opteze pentru panouri solare ieftine, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre panourile solare nepresurizate, care sunt mult mai ieftine in comparatie cu panourile solare presurizate.

De regula, panourile solare presurizate au pretul dublu fata de panourile solare nepresurizate, insa pretul acestora este fara doar si poate justificat.

De ce? Pentru ca panourile solare presurizate pot sa fie folosite fara probleme tot timpul anului, in timp ce panourile nepresurizate iarna nu pot sa fie folosite. Deci, acesta este un argument puternic conform carora panourile presurizate isi merita banii.

Plus de asta, atunci cand trebuie ca o cantitate mare de apa sa fie incalzita, panourile nepresurizate nu pot sa ofere acelasi randament precum panourile solare presurizate. Deci, avem inca un argument pentru care panourile presurizate sunt mult mai utile in comparatie cu panourile nepresurizate.

Cat despre locatiile in care se pot intalni aceste panouri solare, ele pot sa fie intalnite in gospodariile oamenilor care aleg sa isi incalzeasca apa prin intermediul panourilor, sau pot sa isi incalzeasca locuinta folosind asemenea panouri solare.

Panourile solare termice pot sa fie folosite si pentru incalzirea cladirilor care apartin diferitelor firme, sau pentru incalzirea apei menajere din cladirile care le apartin firmelor respective.

Asadar, tinand cont de faptul ca energia solara este inepuizabila, este si normal ca oamenii sa profite de acest lucru si sa isi doteze locuintele sau firmele cu panouri solare fotovoltaice si cu panouri solare termice.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts