Ce sunt fierastraiele electrice?

0 Shares
0
0
0

Fierastraiele electrice sunt masini-unelte extrem de utile, dar sunt foarte confuze. Exista atat de multe tipuri de Fierastraie Electrice, in diferite categorii si subcategorii, incat devine dificil sa va amintiti ce face fiecare tip de ferastrau. Acesta este scopul acestui articol, sa actioneze ca un fel de „ghid cuprinzator” care sa explice lumea diferitelor tipuri de ferastrau electric.

1. Ferastraie de masa

Fierastraiele de masa sunt unul dintre personajele de lucru ale oricarui atelier sau garaj. Toata lumea, de la profesionisti la bricolajele de acasa, foloseste des acest instrument. Fierastraiele de masa sunt foarte simple, o lama de ferastrau circular este rotita cu viteza mare, in pozitie de stationare, iar operatorul impinge lemnul in lama.

Exista un loc pentru personalizare, in special in ceea ce priveste lama, care poate fi schimbata pentru a se potrivi cu diferite tipuri de locuri de munca. Cu toate acestea, in cele din urma, ferastraul de masa este un instrument simplu, dar eficient.

2. Ferastraie circulare

Fierastraiele circulare, la fel ca fierastraiele de masa, sunt un loc de munca foarte obisnuit atat in ​​atelierele profesionale, cat si in bricolaj Un ferastrau circular este un instrument versatil care ofera portabilitate ridicata. Scopul principal al unui ferastrau circular este taierea lemnului si a altor materiale moi; in acest sens, sunt ferastrau de masa portabil. De asemenea, aceasta ferastrau poate taia materiale dure precum metalul cu lama de ferastrau circulara corespunzatoare.

3. Ferastraiele de mitrat

Fierastraiele de tocat sunt un tip de fierastrau mai specializat, dar, in ciuda acestui fapt, sunt destul de comune, in special in atelierele profesionale. Un ferastrau de acest gen, dupa cum sugereaza si numele, este proiectat pentru a realiza un fel specific de taieturi, taieturi de mitrare.

Taieturile de mitrare sunt taieturi facute in orice unghi, in afara de 90 de grade, pe lungimea latimii lemnului. Fierastraiele miter pot face taieturi incrucisate (taieturi de 90 de grade) perfecte. Cu toate acestea, principalul motiv pentru a cumpara un ferastrau miter este de a face taieturi unghiulare, deoarece taieturile incrucisate pot fi facute cu usurinta pe un ferastrau de masa.

4. Ferastraie cu brate radiale

Ferastraiele cu brate radiale sunt un tip unic de ferastrau. In loc sa aiba lama atasata la masa, in schimb, lama este atasata de un brat mobil. Ai putea sa-l imaginezi ca opusul unui tablou. Piesa de prelucrat este tinuta stationara pe masa, in timp ce lama rotativa impreuna cu capul lamei se deplaseaza in linie dreapta de-a lungul bratului.

5. Drujba

Drujba sau fierastraul cu lant este cel mai cunoscut tip de fierastrau. Un ferastrau de lant foloseste lanturi de dinti legati pentru a taia o varietate de materiale, dar in primul rand lemnul. Nu ofera taieturi precise, dar este un mod rapid si eficient de taiere a unor cantitati mari de lemn intr-un timp scurt.

Inainte de a incepe sa lucrati, este extrem de important sa va asigurati ca puteti gestiona acest ferastrau pentru o perioada mai lunga de timp. Cititi toate instructiunile de siguranta si obisnuiti-va cu greutatea si prinderea acestuia, inainte de a va gandi chiar sa porniti ferastraul.

6. Fierastraie cu banda

Ferastraiele cu banda sunt ferastraie care functioneaza prin miscarea unei benzi continue de metal prin doua roti pentru a crea putere de taiere. Acestea sunt concepute pentru a taia tuburi, conducte si obiecte curbate. Acestea vin in doua modele; verticale si orizontale. Exista ferastraie cu banda stationara, care sunt destul de voluminoase, si ferastraie cu banda portabile, care sunt in mod evident mult mai mici.

0 Shares
You May Also Like