Ce trebuie sa stii despre polita Casco, atunci cand vrei o masina in leasing?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care detii  sau iti doresti sa achizitionezi o masina printr-un leasing auto,  trebuie sa cunosti faptul ca este obligatoriu sa inchei o polita de asigurare Casco. Astfel, exista o serie de aspecte pe care trebuie sa le cunoasca fiecare, pentru a putea beneficia de toate clauzele pe care le  aduce aceasta asigurare.

 Ce este polita Casco?

Polita de asigurare Casco este una dintre cele mai complexe si are ca scop protejarea masinii in cazul unui furt sau in cazul daunelor aparute, indiferent de vinovatul pentru producerea acestora.

Astfel, in cazul numeroaselor avarii, precum vandalism, incendii, avalanse, alunecari de teren, inundatii, ciocniri, derapari sau caderea anumitor obiecte care afecteaza in orice fel automobilul, dar si multe altele, sunt riscuri acoperite de catre aceasta asigurare.

De asemenea, masina este asigurata in cazul furtului acesteia sau al unor parti componente ale ei sau doar a unei tentative de furt in urma careia autovehiculul este avariat.

Pentru a putea beneficia de o asigurare Casco, autovehiculul trebuie sa aiba inspectia tehnica valabila si sa fie in stare buna de functionare, de asemenea, trebuie sa nu fie mai vechi de 12 ani.

Inaintea incheierii unei polite Casco, un inspector al firmei de asigurari trebuie sa verifice foarte in amanunt masina, sa ii faca fotografii si sa noteze toate imbunatatirile si daunele existente deja, care nu vor fi despagubite in cazul avariilor. Astfel, in urma acestui raport care va fi semnat atat de reprezentantul firmei de asigurari, cat si de proprietarul masinii, va putea fi calculata valoarea politei Casco.

Compania de leasing auto si asigurarea Casco

In cazul in care un automobil este achizitionat cu ajutorul unei companii de leasing, este obligatorie incheierea unei polite de asigurari Casco, iar aceasta asigurare este incheiata pe numele companiei, iar solicitantul creditului de leasing este trecut pe aceasta asigurare ca si beneficiar.

Totusi, compania de asigurari este proprietara respectivului automobil, insa beneficiarul contractului de leasing este cel care achita polita in cadrul ratelor lunare prevazute in contract.

Astfel, pentru a putea beneficia de toate conditiile si beneficiile acestei polite de asigurare, este absolut necesar ca solicitantul sa fie trecut pe polita Casco, iar in cazul aparitiei daunelor sau a unor evenimente neplacute, beneficiarul este cel care trebuie sa solicite despagubirea de la firma de asigurare, in numele companiei de leasing.

Acesta este motivul principal pentru care, chiar daca riscul apare printre cele care sunt asigurate, firma de asigurari are dreptul de a refuza despagubirea respectivului risc in cazul in care beneficiarul nu este trecut pe asigurarea Casco.

De cele mai multe ori, in astfel de cazuri, singura solutie este ajungerea la judecata, ceea ce semnifica foarte mari cheltuieli si de cele mai multe ori, favorizata este compania de asigurari.

Astfel, atunci cand apelezi la o companie de leasing pentru a-ti achizitiona un autovehicul, este necesar sa te informezi foarte bine asupra tuturor aspectelor legate de incheierea politei Casco obligatorii si sa nu accepti incheierea unui contract si al unei polite de asigurari inainte de a avea garantia ca te afli mentionat ca si beneficiar pe aceasta polita de asigurare.

0 Shares
You May Also Like