Cine a inventat cafeaua?

0 Shares
0
0
0

Cine a inventat cafea – aceasta este o intrebare buna si nu este usor de raspuns. Cafeaua a inceput sa fie consumata cu mii de ani in urma, dupa ce Kaldi a observat comportamentele neobisnuite ale caprinelor. Da, ati citit corect – capre. In secolul al IX- lea, in Etiopia, Kaldi a prezentat o idee pentru abatele manastirii locale despre a face o bautura cu boabe de cafea prin uscarea sau fierberea acestora intr-un mod specific. Kaldi avea capre care au mancat un numar de fructe de padure dintr-un copac si localnicii au observat cum au fost mai energizate si mai excitate.

In prezent, cafeaua moderna a luat o multime de arome, iar intr-un magazin de cafea puteti descoperi diferite tipuri precum espresso, cappuccino, mocha, cafe latte si multe altele. Potrivit unei cercetari, mai mult de 400 de miliarde de cesti de cafea sunt consumate in fiecare an.

Sa vedem ce altceva trebuie sa stim despre cafea.

Introducerea culturii de cafea

Cultura de cafea descrie un mediu social si o serie de comportamente sociale asociate care depind in mare masura de cafea, cum ar fi un lubrifiant social. La sfarsitul secolelor al XVII- lea si al 18- lea, cafenelele din diferite tari devin locuri unde au loc conversatii populare sau locuri de intalnire pentru scriitori, socialisti si artisti. In secolul al XX- lea, espresso a devenit dominant in lumea occidentala si urbanizata.

Sute de branduri de cafea isi raspandesc francizele de afaceri si variaza in cultura magazinelor de cafea de la o tara la alta. Multi oameni, inclusiv studenti, directori si iubitori de cafea, apreciaza caracterul eficient si usor al cafenelelor. Numerosi studenti se bazeaza pe cafeaua neagra, deoarece sunt o sursa excelenta de cafeina fara a adauga prea multe calorii.

Cel mai mare producator de cafea

Cafeaua este a treia cea mai consumata bautura din lume. Dupa ceai si apa, boabele de cafea vin in cerere in fiecare regiune, oras si tara. Potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei, Brazilia este cel mai mare producator de cafea. Venind inapoi in anul 2016, a produs un uimitor numar de 2,595,000 de tone de boabe de cafea.

De peste 150 de ani, Brazilia a fost cel mai mare producator mondial de cafea. Plantatiile de cafea numai in Brazilia sunt de aproximativ 27.000 de kilometri patrati (care au aceeasi dimensiune ca Albania sau Puerto Rico si Bahamas combinate!

Plantele majoritare sunt situate in Sao Paulo, Minas Gerais si Parana, precum si in alte trei state sud-estice. In aceste zone, temperatura si clima sunt de obicei cele mai potrivite pentru producerea de cafea. Brazilia adopta metodologia unica de producere a cafelei, care este diferita de alte natiuni care produc si cafea. Brazilii folosesc un proces uscat pentru a produce cafea care este cafea nespalata in cazul in care boabele de cafea sunt uscate la soare.

Cel mai mare consumator de cafea

In prezent, veti gasi o cafenea la fiecare colt al strazii. Potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei, Finlanda este cel mai mare consumator de cafea. Finlanda este una dintre cele mai vechi si mai reci tari din lume, iar cafeaua fierbinte naturala ar trebui ii incalzeasca zi de zi pe locuitorii acestei tari.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante curiozitati pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste cafeaua, care dupa cum spuneam, se afla pe locul trei in topul celor mai populare bauturi, dupa apa si ceai.

0 Shares
You May Also Like