De ce este important pentru batrani sa locuiasca la azil?

0 Shares
0
0
0

De ce este important pentru batrani sa locuiasca la azil?Batranetea cu siguranta este o perioada frumoasa a vietii pentru cei care se pot bucura de aceasta perioada, pentru cei care nu sunt bolnavi, si pentru cei care au alturi sotia, copiii sau nepotii.

Acesti batranei cu siguranta dupa o viata in care au muncit din greu pentru a putea sa le ofere celor dragi totul pentru o viata lipsita de griji, acum se pot bucura in sfarsit de timp liber alaturi de cei dragi.

Acestia sunt batranii norocosi insa, pentru ca trebuie precizat ca exista si o multime de batrani care din pacate sunt vaduvi, nu au copii, nu au nepoti, nu au pe nimeni cu care sa schimbe o vorba.

Pentru acesti batrani, ultima perioada a vietii poate sa fie un adevarat chin dat fiind faptul ca singuratatea este atat de grea. Ei bine, acestia pot insa sa scape de singuratate internandu-se la azil, iar in Romania exista o multime de azile de batrani dispuse sa ii primeasca.

Batranii care isi doresc sa se interneze la azil trebuie sa aiba insa un venit lunar suficient de mare incat sa isi poata achita taxa lunara la azil. Acestia ar trebui sa aiba o pensie mare, care sa fie administrata de catre reprezentantii azilului.

Batranii care isi permit sa se cazeze la azil, se pot considera norocosi dat fiind faptul ca acolo au conditii excelente din toate punctele de vedere.

In primul rand, cei care ajung sa isi traiasca la azil ultima parte a vietii se vor bucura in fiecare zi de cele trei mese principale ale zilei, lucru care este extrem de important, mai ales in cazul persoanelor invarsta. Apoi, acestia in cazul in care sufera de anumite boli, isi primesc zi de zi medicamentele necesare pentru a se trata.

Nu trebuie uitat nici faptul ca batranii care ajung sa traiasca la azil sunt ajutati sa mearga la baie zilnic pentru a face dus, in cazul in care nu se descurca singuri, si sunt insotiti chiar si la toaleta pentru a-si face nevoile.

De precizat este si faptul ca batranii care ajung sa traiasca la azil, au mereu haine curate si sunt ingrijiti intr-un mod exemplar de catre personalul azilului.

Conditiile difera foarte mult de la un azil la altul. Cu siguranta insa in fiecare azil se gasesc televizoare in camere, sau exista o camera in care cei internati la azil au posibilitatea de a se uita la televizor.

Nu trebuie sa uitam nici faptul ca persoanele internate la azil pot iesi afara in curtea azilului in fiecare zi pentru a lua o gura de aer proaspat si pentru a se recrea.

Ei bine, pentru un batran este foarte important sa isi petreaca intr-un mediu placut ultima perioada a vietii, iar dupa cum se poate observa, cei care nu au pe nimeni cu siguranta nu pot duce o viata mai buna acasa in singuratate, decat la azil, acolo unde exista persoane care se ingrijesc de starea lor de spirit si de starea lor de santate in fiecare zi.

0 Shares
You May Also Like