De ce este importanta termoizolatia pentru o mansarda?

0 Shares
0
0
0

Mansarda dvs. face mult mai mult pentru casa dvs. decat sa va permita depozitarea lucrurilor pe care nu le prea folositi. Este conceputa pentru a oferi o bariera de protectie pentru locuinta dvs. impotriva frigului, caldurii si umiditatii.

Dar pentru ca mansarda dvs. sa isi faca treaba, trebuie sa fie izolata corespunzator, asa ca puteti accesa http://www.e-izolatii.ro pentru a alege cele mai bune produse necesare izolarii mansardei.

Sa nu credeti insa ca doar in Romania proprietarii de case cu mansarda isi izoleaza mansardele. Conform Asociatiei Producatorilor de Insulare din America de Nord (NAIMA), 90% din casele unifamiliale din SUA sunt izolate.

Daca mansarda dvs. nu este izolata sau nu a fost izolata de ani buni, ar putea compromite siguranta, eficienta si confortul casei.

Care sunt avantajele izolarii mansardei tale?

Reduceti facturile la utilitati

Incalzirea si racirea reprezinta 50 pana la 70% din energia utilizata in locuinta medie. Si daca locuinta dvs. este neizolata sau slab izolata, veti cheltui bani in plus incercand sa mentineti temperaturi confortabile.

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, puteti economisi, in medie, 15% la costurile de incalzire si racire (sau o medie de 11 la suta din costurile totale de energie) prin sigilarea aerului in locuinta si izolarea mansardelor, podelelor si spatiilor de tarare.

Cat de multi bani veti economisi poate depinde de o serie de factori, inclusiv stilul de viata al familiei, designul casei si tipul dvs. de sistem de incalzire, dar va puteti astepta la economii mari de energie.

Structura de locuinta mai sigura

Izolarea mansardei tale poate preveni deteriorarea treptata a locuintei, cauzata de caldura si umiditate. In cazul in care aveti mansarda izolata, acest lucru nu permite ca vaporii de apa sa se scurga si sa erodeze peretii.

De asemenea, incetineste acumularea de caldura in podul tau, ceea ce poate provoca umflarea si fisurarea zosterului de pe acoperisul tau sau poate face ca placajul de pe puntea ta sa se inmoaie.

Impiedica formarea barajelor de gheata atunci cand topirea zapezii ingheata pe marginea acoperisului. Mai mult, izolarea mansardei tale poate preveni mucegaiul care sa prospere in zone umede si racoroase. Izolatia opreste aceste probleme sa se produca prin atenuarea efectelor condensului.

O calitate mai buna a aerului din interior

Poluantii exteriori, cum ar fi praful, murdaria, mucegaiul si chiar mai rau, pot intra in locuinta dvs. prin scurgeri de aer cauzate de o izolare slaba. Pe masura ce trece timpul, acumularea acestor toxine transmise in aer poate compromite serios calitatea aerului din interior.

Izolarea intretinerii mansardei impiedica raspandirea acestor poluanti in casa ta, permitand familiei sa respire mai usor si sa se bucure de un mediu interior mai curat. In plus, instalarea unei noi izolatii poate elimina poluantii care ar fi putut trai pe vechea dvs. izolatie.

Un confort mai bun in interior

Caldura curge in mod natural din locuri mai calde in cele mai reci. Chiar si casele care sunt echipate cu sisteme moderne de incalzire si racire pot provoca fluctuatii severe de temperatura atunci cand sunt izolate in mod necorespunzator.

Aceasta inseamna ca locuinta poate deveni mai calda sau rece mai repede atunci cand temperatura se schimba in exterior si ca incaperile de la etajele superioare pot diferi semnificativ in ceea ce priveste temperatura fata de cele de la etajele inferioare.

O diferenta de temperatura intre 10 si 15 grade intre podelele din casa ta este un semn sigur ca locuinta ta are o izolare prea mica.

Majoritatea dormitoarelor din casele romanilor sunt situate la etajele superioare, astfel incat adaugarea izolatiei este o modalitate excelenta de a asigura confortul noaptea si dimineata devreme, cand temperaturile sunt la cele mai scazute.

Mai putina uzura HVAC

Locuintele mai vechi au tendinta de a fi proaspete, iar izolarea slaba poate determina sistemele de incalzire si racire sa functioneze ore suplimentare pentru a mentine o temperatura uniforma. Aceste schimbari de temperatura pot deveni si mai exagerate in casele in care canalizarea trece prin mansarda.

Izolatia corespunzatoare a mansardei impiedica aerul rece sa ramana la nivelele inferioare in timp ce creste caldura, ceea ce duce la reducerea rupturilor unitatii HVAC.

Cu mai putin castig de caldura vara si pierdere de caldura in timpul iernii, veti reduce increderea familiei dvs. de sistemele de incalzire si racire ale casei dvs., mentinand totodata temperaturi confortabile pe tot parcursul anului.

Se poate vedea asadar foarte clar faptul ca izolatia unei mansarde vine cu o serie foarte importanta de avantaje pentru proprietarii locuintei.

Tinand cont de toate avantajele enumerate in randurile de mai sus, in cazul in care va aflati in situatia in care este necesar sa va izolati mansarda locuintei, in primul rand este important sa folositi materiale si produse de pe http://www.e-izolatii.ro, care sunt de cea mai buna calitate.

Apoi, este foarte important sa alegeti o echipa de specialisti care sa se ocupe de aceasta activitate.

0 Shares
You May Also Like