Ghid de alegere a unui laptop second hand

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vorbim despre laptopuri, este evident faptul ca fiecare utilizator isi doreste sa poata detine un astfel de echipament cat se poate de performant, asa ca mai mult ca sigur isi va indrepta atentia spre un echipament nou.

Alegerea unui astfel de laptop, cu siguranta este o idee foarte buna, mai ales in cazul in care cel care isi doreste laptopul, are si un buget destul de mare la dispozitie, si are si asteptari mari de la echipament.

Ideea de a opta pentru un echipament refurbished poate sa fie si ea una foarte buna, ba chiar mai buna decat ideea de a opta pentru un echipament nou, pentru ca se poate achizitiona produsul la un pret mult mai atractiv decat ar fi pretul unui laptop nou, iar performantele acestuia vor fi excelente.

Cele mai ieftine modele de laptopuri care se gasesc pe piata, sunt insa cele second hand, iar atunci cand vine vorba despre aceasta categorie de echipamente, este evident faptul ca ele nu vor fi la fel de performante decat modelele noi sau modelele refurbished.

Ei bine, in cazul in care ai de gand sa iti cumperi un asemenea echipament, va trebui sa ai foarte mare grija la ceea ce alegi, si sa testezi cat mai amanuntit produsul, pentru a te asigura ca faci o alegere corecta.

In primul rand, asigura-te ca echipamentul dispune de o tastatura laptop complet functionala, pentru ca in caz contrar, sunt sanse mari sa trebuiasca achizitionata si o tastatura pentru echipament.

Pentru a verifica tastatura laptopului, vei putea deschide de exemplu programul Open Office Writer, iar acolo vei putea sa tastezi tot felul de cuvinte si de cifre, astfel incat sa te asiguri ca echipamentul functioneaza perfect.

Pe langa tastatura, trebuie sa te asiguri si de faptul ca acumulatorul echipamentului rezista incarcat destul de mult timp, iar aici, tinand vorba ca vorbim despre un laptop second hand, ideal ar fi ca acesta sa reziste incarcat aproximativ 30-45 de minute.

In cazul in care bateria echipamentului nu rezista foarte mult timp incarcata, atunci trebuie luata in calcul si varianta de a achizitiona o baterie noua, care va mai costa o suma de bani.

Ideal ar fi sa poti sa testezi echipamentul, sa vezi ce programe sunt instalate si cum se comporta acesta, iar in cazul in care totul este in regula, este evident faptul ca echipamentul din acest punct de vedere nu are nici o problema.

Ideal ar fi sa studiezi cat mai atent si partea exterioara a laptopului, astfel incat sa vezi daca pe la colturi acesta prezinta julituri, zgarieturi sau urme de lovituri. Daca acesti factori sunt vizibili, este evident faptul ca laptopul a suferit mai multe socuri mecanice, iar din acest motiv, se mai poate negocia pretul acestuia.

Un ultim aspect foarte important, de care cu siguranta trebuie tinut cont, il reprezinta perioada de garantie a echipamentului, iar daca laptopul nu detine un certificat de garantie valabil, atunci cu siguranta nu trebuie cumparat.

0 Shares
You May Also Like