In ce scopuri se foloseste un mini excavator?

0 Shares
0
0
0

Un mini excavator este un vehicul cu senile sau pe roti, cu o multime de utilizari in constructii. Poate cantari pana la 20.000 de kilograme, care este punctul maxim de greutate pentru o masina pe care o puteti considera compacta.

Mini excavatoarele sunt masini utilaje care se bucura de o mare popularitate, iar acest lucru se intampla datorita versatilitatii lor, cu multe utilizari pentru diferite lucrari in constructii. Inchirierea unui excavator compact este o idee buna, deoarece cumpararea de astfel de echipamente este mai scumpa decat inchirierea acestuia.

In plus, nu fiecare mini excavator este potrivit pentru toate lucrarile. Puteti inchiria astfel de utilaje diferite dimensiuni si greutati in functie de sarcinile pe care trebuie sa le indepliniti.

In randurile de mai jos, puteti descoperi cateva exemple de utilizare a unui mini excavator, si veti afla de ce este o idee buna utilizarea unui asemenea echipament ales de pe https://www.retutilaje.ro/utilaje-mare-mecanizare/excavatoare/mini-excavatoare, pentru lucrarile de pe santier.

Mini Excavatoare vs. Excavatoare standard

Este deosebit de important sa intelegeti care sunt diferentele dintre masinile de excavare compacte si cele standard.

Mini excavatoare ofera unele avantaje in comparatie cu excavatoarele obisnuite, iar aceste avantaje ale mini escavatoarelor le fac mai potrivite pentru anumite lucrari. Excavatoarele standard sunt de asemenea, utilaje utile care pot fi foarte eficiente pe santier, insa trebuie sa faceti alegerea in functie de locul de munca disponibil.

Mini excavatoarele sunt utilaje mai usoare si au dimensiuni mai mici in comparatie cu excavatoarele, ceea ce inseamna ca ofera urme de cale reduse si daune la sol.

Natura compacta a mini excavatoarelor in comparatie cu masinile mai mari le face sa fie mult mai usor de utilizat pe suprafetele care sunt aglomerate. De exemplu, dimensiunea mare a unui excavator poate crea probleme intr-o parcare. Un mini excavator in schimb, poate circula cu usurinta in jurul unei parcari.

Un alt avantaj al dimensiunilor mai mici ale miniexcavatoarelor este acela ca le puteti transporta cu usurinta intre locurile de munca. Puteti incarca excavatorul pe spatele unui camion utilitar sau il puteti urca rapid remorca pentru transfer rapid intre santiere. Asigurati-va intotdeauna mai intai de toate de faptul ca remorca poate suporta greutatea excavatorului.

Un amanunt interesant de luat in calcul este acela ca va puteti astepta ca un mini excavator sa aiba o durata de viata mai lunga decat un utilaj mai mare, pur si simplu datorita faptului ca munca pe care o presteaza este mai putin intensa, in comparatie cu munca prestata de un excavator.

Mini excavatoare au dimensiuni tipice ale cupei, care sunt cuprinse intre 12 si 24 inci. Puteti adauga, de asemenea, cateva atasamente pentru mini excavatoare, imbunatatind versatilitatea acestora astfel.

In cazul in care aveti nevoie de un astfel de utilaj pe care sa il folositi pe termen scurt, atunci nu este rentabila achizitionarea sa.

In schimb, daca sunteti proprietarul unei firme, iar domeniul de activitate al firmei necesita utilizarea unor asemenea utilaje, atunci cu siguranta va fi necesar sa accesati https://www.retutilaje.ro/utilaje-mare-mecanizare/incarcatoare/incarcatoare-frontale, pentru a va alege cel mai potrivit mini excavator pentru afacerea dvs.

Utilizari ale mini excavatoarelor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale mini excavatoarelor este ca le puteti folosi pentru o serie de sarcini diferite. Numarul mare de atasamente posibile si cadrul usor sunt ceea ce face ca mini-excavatorul sa fie o masina versatila. Urmatoarele exemple prezinta cateva lucrari de constructie care sunt ideale pentru utilizarea unui mini excavator.

Repararea liniilor de canalizare

Pentru lucrarile de reparatie a liniilor de canalizare de baza, un mini excavator reprezinta in cele mai multe cazuri o optiune mai buna decat un utilaj cu dimensiuni complete, cum ar fi un excavator.

Motivul pentru care puteti opta pentru un mini excavator pentru reparatii de canalizare este acela ca mini excavatoare fac aceeasi treaba la un pret mai mic in comparatie cu utilajele mai mari.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l evaluati este adancimea de sapat necesara pentru conducta de canalizare, pentru a va asigura ca este la indemana unui mini excavator. Dupa ce constatati ca puteti utiliza un mini excavator, nu are sens sa nu alegeti acest instrument pentru lucrare.

Indepartarea zapezii

Mini excavatoare pot curata zapada fara efort folosind o lama special atasata. Dimensiunile compacte si greutatea redusa a acestor utilaje, le ajuta sa strabata mai rapid drumurile acoperite cu zapada. Rezultatul folosirii mini-excavatoarelor pentru a indeparta zapada, este un drum mai clar si mai sigur.

Demolarea structurilor mici

Multe locuri de munca pe santier necesita demolarea unor structuri mici, cum ar fi sopronele. Un bun mod de a distruge fara efort orice structura mica este sa folositi un mini excavator. Astfel utilaje sunt potrivite in acest scop, deoarece se pot deplasa in mod eficient in zonele mici si se pot incadra in spatii stranse. Fara un mini excavator, s-ar putea sa fie nevoie sa demolati structurile cu scule manuale, ceea ce necesita mult mai mult timp, si efort fizic.

0 Shares
You May Also Like