Obezitatea, boala secolului care incepe de timpuriu

0 Shares
0
0
0

Obezitatea este deja o problema care incepe in unele cazuri din copilarie, si probabil zilnic putem intalni cate un copil obez care desi ne pare dragalas este predispus de mic unor mari riscuri.

Cauza principala a obezitatii o constituie regimul de viata alimentar si consumul unor alimente declarate nesanatoase.

Acei copilasi dragalasi care au ajuns deja la obezitate sunt cu siguranta rezultatele alimentatiei de tip fast-food si consumului excesiv de sucuri acidulate.

Totodata dulciurile atat de iubite de copii pot la un moment dat sa se asocieze cu depunerea kilogramelor.

In general, atat in randul copiilor cat si in randul adultilor obezitatea este asociata cu un stil alimentar nesanatos, prin obiceiuri nesanatoase in ceea ce priveste cantitatea de mancare, orele de consum si tipurile de alimente.

Unele persoane regasesc o placere in mancare, combat stresul, sau alunga o tristete. Felia de tort este cu siguranta singura care nu tradeaza.

Din pacate, atunci cand indicele de masa corporala indica o greutate mai mare cu pana la 50 de kilograme este clar ca situatia a scapat de sub control si intreg organismul este pus in fata unor mari pericole.

Un studiu afirma ca aceste persoane sunt supuse unui mare numar de boli si afectiuni, uneori fatale, ale intregului organism.

S-a dovedit deja ca obezitatea impreuna cu o intreaga serie de factori de risc care ii atrage dupa sine scad semnificativ durata de viata a celor pe care ii afecteaza.

Sistemul imunitar al persoanelor obeze este mult mai scazut si acestia fac fata mult mai greu la infectii sau diversi virusi cu care pot intra in contact.

In urma unor studii s – a demonstrat de asemenea capacitatea redusa a organismului de a-si reveni dupa diverse traumatisme, sau de a vindeca anumite rani.

Chiar daca este deja cunoscut faptul ca obezitatea si supraponderabilitatea pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos, atentia acordata asupra regimului alimentar sau a unui mod de viata sanatos nu este intotdeauna facuta cum ar trebui.

Din pacate atunci cand se trece in ceea ce priveste kilogramele un anumit prag, se instaleaza o stare generala de dependenta pentru consumul excesiv de alimente, stare creata si psihic.

Cresterea numarului de persoane obeze este destul de ingrijorator luand in considerare ultimele studii.

Se implementeaza la nivelul multor tari proiecte si campanii in acest sens, insa se pare ca fara prea multe rezultate.

Pentru unii obezitatea este un stil de viata, cu toate ca acestia nu se simt bine insa nu fac nimic pentru a schimba ceva.

Exista printre acestia persoane care nu isi recunosc dependenta pentru mancare. Probabil aceste persoane inca nu benefieciaza de consilierea psihologica de care au nevoie, si trece destul de mult timp pana cand acestea iau masuri in ceea ce priveste primii pasi in recuperare.

Chiar daca nu va imaginati, este foarte greu si foarte lent procesul prin care o persoana afectata de obezitate sa accepte ca are o problema, sa isi doreasca sa schimbe ceva apoi sa inceapa un program.

Fiecare pas pana la revenirea organismului la kilogramele din grila este foarte greu de urmat si foarte greu de sustinut.

Un medic nutritionist de asemenea va trebui sa aiba foarte multa rabdare datorita faptului ca sunt persoane dificile care trebuie tratate individual si intelese in functie de psihicul lor.

Chiar daca se spune ca oamenii deprimati sunt predispusi la obezitate acest fapt nu este o regula. Oricine poate la un moment dat sa intampine o astfel de problema, si este nevoie de mult sprijin din partea familiei si apropiatilor sa treaca cu succes peste anumite bariere.

In ultimii ani rata obezitatii in randul copiilor este de 10 ori mai mare decat in anii precedenti.

Copilul obez de azi, din pacate va deveni adultul obez de maine.

Consumul de alimente procesate, stilul de viata nesanatos adoptat de unii, mancarea de tip fast food, contribuie in mod evident la schimbarea unor valori ale intregului organism.

Cand doresti un copil sanatos, impune – i un mod de viata sanatos, un regim alimentar corespunzator. Este foarte usor sa ajungi intr – o anumita extrema, insa foarte greu de ajuns de unde ai plecat.

Procesul prin care o persoana obeza reuseste sa accepte psihic ca are nevoie de ajutor, apoi sa inceapa o dieta este unul lung si destul de traumatic.

0 Shares
You May Also Like