Telefoanele furate imposibil de utilizat ?

Telefoanele furate imposibil de utilizat ?

0 Shares
0
0
0

Ei bine da , marii producatori din domeniu au gasit o solutie de-a dreptul spectaculoasa pentru a descuraja furturile de telefoane mobile  . Inainte sa iti ofer mai multe detalii vreau sa iti prezint www.magazingsm.ro .

Acest magazing online , unul dintre cele mai apreciate din tara noastra , iti pune la dispozitie o gama variata de accesorii pentru telefoane mobile , huse , carcase , incarcator original telefon , display-uri , carduri de memorie , acumulatori si multe alte produse la un raport calitate/pret imbatabil . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum http://www.magazingsm.ro/incarcatoare-originale-194 .

Doi dintre liderii din lumea IT  , Google si Microsoft , au decis sa implementeze soft-ul ‘’Kill Switch’’ tuturor modelelor de telefoane mobile care le poarta sigla .[adsenseyu1]

Ce inseamna acest ‘’Kill Switch’’? Ei bine , orice posesor initial al unui telefon are posibilitatea de a dezactiva , definitiv , toate functiile telefonului in momentul in care realizeaza ca aparatul a fost furat .  Operatiunea se realizeaza cu ajutorul operatorilor de telefonie mobila , nefiind astfel necesara o conexiune la internet . Astfel , in momentul conectarii la o retea de telefonie mobila soft-ul Kill Switch intra in functiune .

Si cei de la  Apple utilizeaza un astfel de soft iar statisticile au demonstrat ca de cand se utilizeaza aceasta metoda anti-furt , furturile de iPhone din New York in primele luni ale anului 2014 au scazut cu peste 19% . Toate acestea in conditiile in care in aceeasi perioada in acelas oras , furturile la nivel general au scazut cu numai 10% .

In aceeasi perioada , si furturile de terminale Apple din Londra si San Francisco au scazut cu 24% respectiv 38% . Asta inseamna ca soft-ul chiar functioneaza , fiind extrem de util in conditiile in care peste 30% din totalul furturilor din marile orase ale lumii sunt furturi de telefoane mobile . Mai grav este ca , in anumite cazuri , de la furtul unui telefon se ajunge la violenta .

Pentru ca Samsung abia a luat decizia de a implementa acest sistem , ceea ce inseamna ca va mai dura putin pana va fii functional . In perioada in care Apple a reusit sa scada drastic numarul furturilor , compania sud-coreeana a inregistrat o  crestere a furturilor de 40% . Logic , daca hotii nu mai pot fura iPhone se reprofileaza catre Samsung sau alte brand-uri cunoscute.

[adsenseyu1]

Apple , Nokia , Samsung , HTC , Motorola , Google si Huawei impreuna cu cativa operatori de telefonie mobila ( printre care se numara AT&T , Sprint , T-Mobile si Verizon Wireless ) au semnat un accord conform caruia , incepand cu jumatatea anului 2015 , cu totii o sa doteze toate terminalele produse si comercializate cu sistem anti-furt .

Dupa cum spuneam , acest sistem anti-furt functioneaza astfel , la prima incercare de conectare , dupa inregistrarea furtului , telefonul se blocheaza si de dezactiveaza in mod automat. Astfel proprietarul este sigur ca hotul nu poate sa ii acceseze datele personale . Acum ne intrebam cum poate proprietarul sa isi recupereze toate aceste date . Ei bine , acestea se pot descarca din contul de cloud backup .

Foarte multi cer ca acest sistem anti-furt sa actioneze si mai drastic , adica sa aiba o comanda speciala prin care sunt distruse in mod automat atat placa de baza cat si procesorul . Motivul pentru aceasta cerere este foarte simplu , chiar daca un telefon furat nu mai este functional hotii pot sa foloseasca componentele .

0 Shares
You May Also Like