Trei sfaturi pentru redecorarea camerei copiilor

0 Shares
0
0
0

Chiar dacă începem să ne relaxăm după perioada de izolare, proiectele de renovare rămân populare printre proprietarii de case. Unii optează pentru zugrăvirea sufrageriei. Alții aleg să redecoreze baia sau să ofere bucătăriei un aspect nou. În ceea ce ne privește, am decis să adunăm câteva dintre cele mai bune sfaturi și idei pentru redecorarea dormitoarelor copiilor.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă implicați copilul într-o decizie importantă. Vă vor ajuta să vă puneţi de acord cu o idee și să îl faceți pe copil să se simtă puțin mai responsabil cu privire la spațiul în care îl locuiește.

Luaţi decizii împreună cu copiii

Deși este o idee bună să oferiţi copiilor mai multă responsabilitate pe măsură ce cresc, asta nu are întotdeauna rezultatele dorite. În ceea ce privește proiectul de redecorare, va trebui ca dvs. să ghidaţi procesul de alegere pentru modul de redecorare a camerei lor. Va trebui să găsiți o culoare care le place, care se potriveşte cu pardoseala și mobilierul și care să fie potrivită până în primii ani de adolescență. O culoare care poate fi adaptată cu ușurință de la camera unui copil la camera unui preadolescent vă va scuti de nevoia de a schimba frecvent culoarea pe măsură ce copiii cresc.

Stabilirea acestor lucruri împreună cu copiii vă va ajuta să vă mențineți pe aceeași pagină pe parcursul întregului proces de redecorare. De asemenea, îi va ajuta să se simtă mult mai ataşaţi de camera lor și de proiect decât dacă aţi fi făcut totul de unul singur.

Alegeți o temă

Copiii sunt mereu curioși și au din ce în ce mai multe multe preocupări pe măsură ce cresc. Dar unele dintre aceste preocupări sunt mult mai puternice decât altele. Unele vin și dispar în aceeași zi. Altele sunt mai profunde și chiar pot oferi o inspirație pentru decoarea camerei lor.

Când decideți în ce culoare să zugrăviţi camera, încercați să îi întrebați care sunt pasiunile lor. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți o idee despre cum ar putea arăta camera, astfel încăt să le servească drept refugiu și inspirație. Adulții au panouri vizuale pentru obiectivele lor. Vă puteți imagina cum se va simți un copil dacă designul camerei lor reflectă pasiunile și visele lor despre viitor? Astfel, redecorarea camerei nu doar că o va face să arate mai bine, dar poate avea efecte psihologice pozitive asupra copiilor!

Fiţi puțin neortodocşi

Știați că există vopsea cu efect de tablă de scris? Această vopsea funcționează exact așa cum sună, ea având aspectul unei table de scris. Când se usucă (lăsați să se usuce trei zile), puteți scrie pe ea cu cretă. Înţelegeţi acum de ce ar putea fi considerat neortodox ca părinții să amenajeze un perete pe care copilul lor să poată mâzgăli.

O altă idee neortodoxă este să vopsiţi obloanele din lemn din camera copilului în culorile temei alese. Când ați văzut ultima dată obloane albastre în camera copilului?

Să vă îndepărtaţi de modul tradițional de amenajare a camerei pentru copii ar putea părea nebunesc, dar amintiţi-vă că sunt copii. Trebuie doar să atingeţi echilibrul corect între culorile pe care le folosiţi în cameră.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a alege culorile şi materialele potrivite, intraţi pe proactiv.ro, unde veţi găsi consultanți cu experiență, care vă vor ajuta să găsiţi soluţiile perfecte pentru camera copiilor dvs.

0 Shares
You May Also Like