Avantaje şi dezavantaje ale protezelor dentare flexibile

0 Shares
0
0
0

Atunci când aveţi dinţi lipsă, există mai multe opțiuni pentru înlocuirea acestora. Probabil că sunteți deja familiarizaţi cu protezele tradiționale, cu implanturile dentare și cu punțile, dar ați auzit de protezele flexibile din silicon? Această soluție crește în popularitate, însă trebuie să ştiţi că nu este potrivită pentru toată lumea. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale protezelor dentare din silicon pe care să le luaţi în considerare înainte de a lua o decizie.

Ce sunt protezele dentare flexibile?

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au pacienții cu privire la protezele dentare tradiționale este că sunt incomode. Având baza acrilică, structura metalică de susținere și dinții din porțelan sau rășină, proteza este destul de rigidă, provocând adesea răni și iritații. Protezele dentare flexibile au o bază moale şi transparentă, care lasă gingiile să se vadă. Sunt realizate dintr-un material termoplastic de înaltă tehnologie și nu sunt necesare adezivi sau cleme pentru a le ține pe loc, rezultând o proteză mai confortabilă și mai flexibilă.

Avantajele protezelor dentare flexibile

Iată doar câteva dintre beneficiile protezelor dentare flexibile față de protezele tradiționale:

Protezele flexibile nu conțin BPA și, deoarece sunt fabricate fără metal, este mai puțin probabil să provoace reacții alergice.

Protezele din silicon sunt subțiri, ușoare și flexibile, ceea ce înseamnă că sunt mai confortabile decât protezele tradiționale, nefiind necesară o perioadă lungă de acomodare.

Protezele dentare flexibile nu absorb mirosurile sau petele.

Protezele flexibile sunt mai durabile decât protezele tradiționale și pot dura chiar toată viața. Datorită flexibilității lor, nu se vor sparge sau crăpa dacă sunt scăpate pe jos.

Protezele dentare flexibile au un aspect mai realist decât protezele tradiționale, datorită bazei lor transparente.

Protezele dentare flexibile se ataşează de gingii fără lipici pentru proteze sau cleme.

Protezele dentare flexibile sunt de obicei fabricate mai rapid și necesită mai puține programări.

Dezavantajele protezelor flexibile

În ciuda numeroaselor beneficii, există şi unele dezavantaje care trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de protezele dentare flexibile. Aşa cum am menţionat la început, acestea nu sunt, în toate cazurile, cea mai bună opţiune.

Protezele dentare flexibile costă adesea mai mult decât protezele tradiționale. Însă, cu atât de multe avantaje, este ușor de înțeles de ce pacienții apelează din ce în ce mai mult la protezele dentare flexibile ca înlocuitor pentru dinții lor naturali, în ciuda faptului că pret proteze dentare din silicon este, de obicei, mai mare decât în cazul protezelor tradiţionale.

Protezele dentare flexibile nu asigură puterea de mușcătură a protezelor susținute pe implant.

Protezele dentare flexibile sunt vulnerabile la acumularea de bacterii, ceea ce le face nepotrivite pentru pacienții care au antecedente de boli ale gingiilor sau nu își pot curăța proteza dentară în mod regulat.

Protezele dentare flexibile nu sunt la fel de ușor de montat ca protezele tradiționale și necesită un dentist calificat, familiarizat cu produsul.

În concluzie, dacă sunteţi pe cale să vă montaţi proteze dentare din silicon, este important să luaţi în calcul toate aceste avantaje şi dezavantaje şi să căutați un dentist care are experiență în proiectarea, montarea și ajustarea protezelor dentare flexibile, pentru a vă asigura că acestea se potrivesc și funcționează corect.

0 Shares
You May Also Like