Care este scopul unei Pergole si de ce sunt atat de populare?

0 Shares
0
0
0

Sunteti gata sa faceti niste schimbari in amenajarea peisajului din spate. Unul dintre lucrurile pe care doriti sa le faceti este sa adaugati un spatiu in aer liber care este umbrit si ofera un loc frumos de a sta si a va bucura de teren.

Unii prieteni sugereaza adaugarea unui foisor, in timp ce altii cred ca o pergola ar functiona frumos. Inainte de a lua o decizie, se cuvine sa aflati mai multe despre pergole, cum pot fi folosite si de ce sunt astazi atat de populare. Haideti asadar sa aflam impreuna despre ce este vorba.

Ce este exact o Pergola?

O pergola este o structura deschisa, fiind compusa din mai multi stalpi paraleli care sustin un acoperis realizat din grinzi incrucisate. Unele modele includ o latura ca parte a structurii acoperisului.

Pergolele ofera o senzatie deschisa, creand, de asemenea, locul perfect pentru a aranja o serie de cosuri suspendate de plante sau pentru a rula iedera sau alte vita de vie din lemn in sus si peste structura. Acestea pot servi de-asemenea ca zone de sedere, pasaje in alte parti ale gradinii, sau un loc umbrit pentru a va relaxa sau pentru a citi o carte in timpul liber.

Dupa cum spuneam la inceput, poate veti primi propunerea de a opta pentru un foisor. Acoperisurile celor doua structuri sunt de asemenea diferite. Un foisor va avea un acoperis inchis, in timp ce pergolal are un acoperis care este ca o retea deschisa. Mai simplu de inteles, pergola nu are un acoperis propriu-zis, doar o serie de grinzi incrucisate care pot sau nu sa fie umplute intr-o oarecare masura cu utilizarea panourilor de zabrele.

O alta diferenta este modul in care foisoarele si pergolele sunt folosite in amenajarea teritoriului. Majoritatea oamenilor se gandesc la foisoare ca structuri care se afla departe de casa si servesc drept punct focal pe teren. Pergolele pot fi construite la un capat al unei terase sau al unei punti.

Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea un pasaj acoperit cu vita de vie care sa conduca la un alt element al peisajului, inclusiv un foisor.

Exista diferite stiluri?

Designul pergolei de baza se preteaza la diferite tipuri de personalizare. O abordare este aceea de a lasa structura complet deschisa. Este destul de usor sa imbracati acest design pentru ocazii speciale folosind sectiuni mai lungi de panza pe o parte, de-a lungul fiecarui stalp, sau agatand cu gratie intre fiecare grinzi incrucisate.

Designul deschis functioneaza bine si atunci cand planul este de a pregati iedera pentru a rula stalpii si, eventual, a umple o multime de spatiu intre grinzile incrucisate.

Ce le face atat de populare?

Pergolele sunt populare in intreaga lume. Unul dintre motive este ca aceste pergole sunt atat de versatile in ceea ce priveste utilizarea. Este destul de usor sa imbracati spatiul pentru ocazii speciale, cum ar fi petreceri de vacanta. Ele sunt, de asemenea, ideale atunci cand doriti sa aveti un fel de sarbatoare privata.

Constructia relativ usoara face de asemenea o pergola o modalitate populara de a crea un spatiu de locuit in aer liber. Cadrele pentru pergole sunt disponibile chiar si in kituri de astazi. Este posibil sa folositi un kit si sa aveti structura finalizata in doar o zi. Aceasta inseamna ca puteti incepe sa va bucurati de spatiu aproape imediat.

Ca element de design pentru amenajarea teritoriului, se poate spune despre pergole ca sunt suficient de versatile pentru a se potrivi in orice plan. Luati repere de la stilul casei si se va parea ca pergola face parte din planul original de amenajare a teritoriului. Imediat dupa ce ati finalizat proiectul, puteti folosi pergola ca spatiul preferat pentru a va relaxa dupa cateva ore de munca, sau ca locul ideal in care va serviti cafeaua dimineata, sau locul in care stati pe fotoliu pentru a citi.

Exista avantaje pentru a adauga o Pergola la amenajarea teritoriului?

Multe dintre beneficiile pergolelor au de a face cu adaugarea de functii in peisajul dvs. Cu siguranta creeaza spatii pe care le poti folosi pentru a sta confortabil in aer liber . In ceea ce priveste aspectul, ele ofera un aspect finalizat atat spatiului, cat si interesului vizual.

Un alt avantaj important il reprezinta impactul asupra valorilor dvs. de proprietate. Tipul corect de pergola va creste valoarea de piata a proprietatii. Acest lucru poate sa nu fie important chiar acum, dar va face o diferenta in pretul pe care il puteti obtine daca decideti sa vindeti la un moment dat.

0 Shares
You May Also Like