Care sunt criteriile esentiale cand iti alegi firma de web hosting?

0 Shares
0
0
0

Care sunt criteriile esentiale cand iti alegi firma de web hosting?
Citeste mai multe aici
, cand este vorba de alegerea unei firme care sa furnizeze un pachet ideal de web hosting, indiferent ca este destinat unui magazin online foarte mare sau un blog personal, oamenii se confrunta bineinteles cu numeroase intrebari.

In primul rand, ce web hosting se potriveste ideii mele (magazin, blog, etc.)? In al doilea rand, cat costa pachetul de hosting? Alte intrebari foarte importante ar fi: Ce functionalitati imi ofera pachetul de hosting? Care sunt restrictiile si cum se aplica acestea? Ce fel de domeniu sa imi aleg si cum ma ajuta acesta sa imi ating scopurile? Cat de importanta este securitatea?

Practic exista 3 criterii esentiale dupa care va puteti ghida in momentul in care va veti alege firma de hosting. Alegerea unei firme profesioniste care sa iti ofere servicii de web hosting este o decizie destul de dificila. In primul rand, trebuie sa intelegeti ca exista diferite variante de web hosting care sunt disponibile si dintre care veti alege.

VPS sau virtual Private Server, Shared, Dedicated sau Reseller Hosting. Trebui mai inainte de toate sa va documentati ce serviciu iti asigura fiecare si ce pachet este mult mai avantajos pentru atingerea scopurilor dumneavoastra.

VPS sau Virtual Private Server reprezinta un server virtual care actioneaza de obicei ca un server dedicat, fizic dar care practic  prezinta un raport calitate/pret mult mai bun spre deosebire de contul de gazduire shared. Marile avantaje ale acestui tip de hosting sunt: alocarea CPU in functie de pachetul comandat, alocarea de RAM, spatiu dedicat, acces nelimitat asupra serverului, numar nelimitat de domenii care pot fi gazduite.

Shared hosting este cea mai populara solutie de hosting, care este utilizata la nivel global pe criteriul costurilor financiare foarte scazute. Practic, impartiti spatiul fizic de pe server cu alti clienti ai providerului. Aveti acces doar la contul dumneavostra de hosting, la spatiul alocat dar nu si la intreg serverul.

Avantajul solutiei de gazduire shared este accesibilitatea. Pachetele sunt conecpute de la cele mai mici, cu resurse reduse pana la pachete mari, cu toate resursele necesare. Pentru site-urile cu trafic ridicat nu este indicata aceasta optiune din punctul de vedere al performantei si al resurselor restrictionate. Hostingul pe server dedicat permite un control crescut in ceea ce priveste resursele unui server.

Aceasta optiune va pune la dispozitie planuri administrate sau neadministrate, a caror alegere depinde in forte mare masura de capacitatea dumneavoastra de a intretine hardware-ul sau de a da acces unui supraveghetor. Avantajul acestui tip de de gazduire este faptul ca nu mai imparti resursele dumneavoastra cu alte site-uri. In definitiv, aceasta optiune va ofera performante, stabilitate si in acelasi timp siguranta.

Reseller hosting este conceput pentru persoanele fizice sau juridice care doresc sa ofere servicii de gazduire web, dar nu au resurse suficiente. Aceste pachete de reseller hosting au cateva beneficii, dintre care mentionam scalabilitatea si configurarea usoara pentru cei care isi doresc un flux de venituri, fara cheltuieli foarte mari de capital.

0 Shares
You May Also Like