Cum-alegem-stilul-usii

Care sunt motivele care ne indeamna sa alegem usi de interior din lemn?

0 Shares
0
0
0

Cum-alegem-stilul-usii

Usile interioare joaca un rol extrem de important in decorul caselor, deoarece acestea trebuie sa se potriveasca si sa se incadreze perfect in decor.  Deci, atunci cand redecorati sau construiti, cea mai buna alegere poate fi a unor usi de interior din lemn, iar mai jos vor fi detaliate motivele pentru care se intampla acest lucru.

   Care este modul de constructie al usilor?

Exista trei tipuri de modele de usi interioare, si anume din lemn masiv, mijloc solid si mijlocul gol. Usile din lemn masiv sunt cea mai buna alegere, dar si cea mai scumpa, dar avantajul este ca acestea arata extraordinar si sunt foarte bune din punct de vedere calitativ. Acest tip de usi sunt foarte rezistente si ofera o izolare fonica si termica excelenta, pe deasupra, pot creste valoarea estimativa a locuintei.

Acele usi cu miez solid constau dintr-un exterior compozit sau placaj turnat pe un cadru care este umplut cu fibre de lemn. Acestea au aspectul asemanator cu cel al usilor din lemn masiv si ofera un nivel de izolare termica si fonica bun, iar costurile sunt mult mai mici decat in cazul usilor din lemn masiv.

Daca umiditatea si caldura din casa variaza, atunci aceste usi din lemn masiv nu sunt o alegere foarte buna, caci in timp se va ajunge la deformarea usii.  Cele mai potrivite in acest caz sunt usile cu mijlocul gol, caci acestea fac cel mai bine fata fluctuatiilor de temperatura si umiditate si sunt si cea mai ieftina varianta. Acestea insa nu ofera o izolare foarte buna si in cazul in care sunt lovite cu obiecte grele, ele pot fi usor deteriorate.

Cum alegem materialul pentru usi?

Usile din stejar, pin sau nuc trec proba timpului si sunt foarte potrivite, atat pentru casele moderne, cat si pentru cele traditionale. Atunci cand sunt montate in zonele de living, usile albe ofera un aspect minimalist si curat incaperii.

Cum-alegem-stilul-usii

Usile pot fi achizitionate fie finisate, prefinisate, sau nefinisate, in functie de preferintele fiecaruia.  Usile finisate sunt deja colorate si protejate, fiind gata de utilizare. Usile prefinisate sunt date cu un strat de substrat si sunt gata pentru a fi vopsite in culoarea aleasa. Mai sunt si acele usi care necesita slefuire, tratare si vopsire in culoarea aleasa. Acele usi nefinisate sunt cele mai ieftine si nici nu au fost pregatite de vopsire.

Cum alegem stilul usii?

Trebuie sa alegeti tipul de usa in functie de stilul casei, daca este unul contemporan, traditional ori modern. Poti alege tipul potrivit de usa, in functie de modul in care vrei sa fie decorat interiorul casei.

De asemenea, in cazul in care locuinta nu beneficiaza de foarte multa lumina naturala, foarte potrivita ar fi o usa cu panouri de sticla incorporate, caci astfel se poate contribui la crearea unui mediu mai luminos si mai spatios.

Se poate de asemenea sa se monteze o oglinda pe usa,  insa pentru aceast lucru este necesara o usa cat mai usoara si dreapta.

Este necesar, atunci cand se aleg usile de interior, sa se tina cont si de cadrele folosite si cum se potrivesc acestea in zidarie sau in arhitectura casei. Aceste cadre sunt realizate din acelasi material cu usa, iar stilul variaza in functie de aspectul lor.

0 Shares
You May Also Like