Care sunt riscurile lipoaspiratiei abdominale?

0 Shares
0
0
0

In prezent exista o multime de doamne si domnisoare care nu sunt tocmai multumite de silueta lor, chiar daca merg frecvent la sala si urmeaza un regim alimentar sanatos.

Ei bine, aceste femei cu siguranta isi doresc sa gaseasca o solutie magica pentru a scapa de depozitele adipoase din zona abdominala sau din alte zone ale corpului. Pentru ele, solutia poarta denumirea de lipoaspiratie, iar lipoaspiratia abdominala le poate ajuta sa scape de centimetri din zona taliei.

Inainte de a se interesa de pret liposuctie abdomen, doamnele si domnisoarele ar trebui sa stie daca se incadreaza pentru o astfel de interventie chirurgicala.

Ei bine, de lipoaspiratie abdominala pot beneficia toti acei pacienti care au greutatea corporala apropiata de normal, cu piele elastica, sanatosi atat fizic cat si psihic dar care au depozite de grasime in exces localizate in zona abdominala.

In ciuda faptului ca varsta nu are nici o importanta, totusi trebuie precizat faptul ca in cazul persoanelor invarsta pielea nu mai este la fel de elastica precum in cazul persoanelor tinere, motiv pentru care nu se mai pot obtine rezultate estetice la fel de bune precum in cazul persoanelor tinere.

In ceea ce priveste riscurile, trebuie precizat faptul ca nu exista nici un fel de interventie chirurgicala care sa nu implice un risc. Complicatiile lipoaspiratiei sunt de obicei foarte rare mai ales in cazul in care pacientii sunt alesi cu grija, dar si in cazul in care sala de operatie este bine dotata, iar chirurgul care realizeaza interventia este unul care are o experienta foarte mare.

Se poate insa ca de foarte multe ori acesta interventie sa fie considerata una usoara, pe care o poate face orice medic cu sau fara experienta, si in orice conditii de sala de operatie. Recomandat ar fi insa ca persoanele interesate de o asemenea operatie sa se li se adreseze unor chirurgi plasticieni cu experienta, care dispun si de dotarea necesara.

Chiar daca medicul este foarte bun, in cazul in care spitalul in care urmeaza sa se desfasoare interventia este dotat cu tehnologie de ultima ora, totusi, nimeni nu poate garanta ca nu pot sa apara complicatii.

Riscurile pot sa creasca mai ales in cazul in care in aceeasi sedinta operatorie sunt tratate mai multe zone ale corpului, si mai ales daca cantitatea de aspirat depaseste 2-3 litri. In cazul in care se depaseste cantitatea de 4 litri de aspirat gros la o singura interventie, de cele mai multe ori necesara transfuzia de sange.

Deasemenea, intr-o astfel de situatie pot sa apara infectii, hematoame si seroame, in timp cecomplicatia cea mai periculoasa este reprezentata de formarea de cheaguri de sange sau grasime care pot ajunge rapid la plaman si pot cauza moartea.

De asemenea, in urma unei astfel de interventii pot aparea denivelari tegumentare mai ales in cazul persoanelor cu elasticitate scazuta a pielii si cu tulburari de sensibilitate.

Asadar, liposuctia abdominala poate avea anumite riscuri, insa acest lucru nu inseamna ca toate persoanele pot trece prin situatii neplacute. De cele mai multe ori o asemenea interventie este sigura si are cele mai bune rezultate.

0 Shares
You May Also Like