Cum se alege o fata de masa?

0 Shares
0
0
0

Cum-se-alege-o-fata-de-masaDatorita multimii de avantaje pe care le are, o fata de masa este un accesoriu mult mai important decat pare la prima vedere, asa ca din acest motiv, in continuare vom discuta putin despre fetele de masa si vom vedea care sunt criteriile in functie de care se alege o fata de masa.

Asadar, in primul rand trebuie precizat faptul ca o fata de masa este ideala pentru ca protejeaza masa impotriva unor accidente nedorite, insa ea este si cea care ofera o senzatie mai placuta pentru cei care stau la masa, le ofera confort. Plus de asta, fata de masa este liantul perfect intre masa si vesela.

Inainte de a alege fata de masa, trebuie sa tii cont si de forma si de marimea mesei, iar aici trebuie precizat faptul ca exista fete de masa rotunde, fete de masa patrate, fete de masa ovale si fete de masa dreptunghiulare. Pentru fiecare tip de masa, se gaseste fata de masa potrivita.

Atunci cand vrei sa iti alegi fata de masa, cu siguranta trebuie sa tii cont de formalitatea evenimentului. Se pot gasi fete de masa ideale pentru evenimente si cine casual care trebuie sa fie cu 15-20 cm mai lungi decat marginile mesei. In acest caz, fata de masa trebuie sa fie confectionata din materiale naturale.

Se pot gasi apoi fete de masa ideale pentru evenimente si cine formale, iar aici fata de masa trebuie sa cada peste marginile mesei cu 25-30 de centimetri pe fiecare latura. Pentru o astfel de ocazie ar fi indicat sa optezi pentru fete de masa in culori simple, pale si cu mici dealii, in timp ce materialele alese pot fi bumbacul, inul sau matasea.

Exista si fete de masa ideale pentru evenimentele si cinele elaborate, iar aici lungimea fetei de masa trebuie sa fie cu minim 40 de centimetri mai lunga decat marginile mesei. De preferat ar fi sa atinga podeaua.

Materialele din care se confectioneaza fetele de masa sunt si ele foarte importante, asa ca trebuie sa tii cont si de acest aspect atunci cand urmeaza sa cumperi o fata de masa. De preferat ar fi sa iti indrepti atentia spre fete de masa din materiale naturale, precum in, matase, lana, panza sau bumbac. Dintre toate aceste materiale, cel mai apreciat este fara doar si poate bumbacul.

Se pot gasi si materiale sintetice, precum poliesterul, vinilul, polipropilena sau nylonul, insa acestea nu au aceiasi calitate superioara precum materialele naturale.

Daca nu vei gasi o fata de masa pe placul tau dintr-un material natural, poti opta pentru material metraj, iar odata ce ai la dispozitie materialul poti cauta o croitoreasa care sa iti creeze fata de masa.

O multime de femei procedeaza astfel, iar datorita faptului ca nu isi cumpara o fata de masa standard, ci opteaza pentru crearea uneia din material metraj, au satisfactia faptului ca au o fata de masa unica.

Asadar, acestea sunt cateva detalii care conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unei fete de masa.

0 Shares
You May Also Like