Cate tipuri de motocultoare exista?

Cate tipuri de motocultoare exista?

0 Shares
0
0
0

Fie ca dispuneti de o ferma de mici dimensiuni, fie doriti sa executati lucrari de gradinarit in propria gospodarie, achizitionarea unor motocultoare este indicata pentru a va usura munca, dar si timpul pe care il dedicati activitatilor agricole.

Cu toate acestea, nu este de fiecare data usor sa alegeti motocultoarele potrivite, insa site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.ro/ va prezinta mai multe motocultoare, pentru a avea o idee despre ofertele existente in acest domeniu.

Daca va intrebati care sunt caracteristicile unor motocultoare, acestea sunt utilaje de constructie simple, ce dispun de un motor de putere mica, aflata intre 3 si 12 cai putere, ce se conduce cu ajutorul unui ghidon de catre o singura persoana. De asemenea, motocultoarele dispun de cutii de viteza, ce asigura o crestere a manevrabilitatii, cat si o forta ridicata de tractiune si posibilitatea de atasare a masinilor agricole, precum pluguri, remorci, aparate de cosit, freze pentru zapada sau pompe de irigat.

[adsenseyu1]

Datorita faptului ca sunt oferite de roti cu pneuri, aceste motocultoare mai sunt numite tractoare monoax de mica putere. In ceea ce priveste tipurile de monocultoare existente, acestea se impart in motocultoare Hobby, Semiprofesionale si profesionale.

Motocultoarele hobby sunt destinate pentru suprafete de lucru cuprinse intre 1000 si 5000 de mp, fiind utilaje ce utilizeaza sistemul de transmisie cu melc-roata melcata sau cu transmisie prin curea de la motor la distributie si cu lant de la distributie la freze. Latimea frezelor la aceste utilaje nu depaseste 80-90 centimetri.

Utilajele semiprofesionale sunt acele masini ce dispun de lant si cutie de viteze, avand o latime a frezelor cuprinsa intre 80 si 100 centimetri. Cutitele acestor utilaje sunt fixate fie pe bara cilindrica, fie pe bara hexagonala, iar adancimea cu care se poate lucra este de pana la 20-22 centimetri. Datorita faptului ca dispune de cutie de viteza, face posibila economisirea carburantului, cat si durata de exploatare a produsului.

Daca se doreste deplasarea pe distante scurte, se poate tracta o remorcuta, iar suprafata de lucru recomandata in cazul acestora este cuprinsa intre 5000 si 10000 de metri patrati.

In ceea ce priveste cel de-al treilea tip de motocultoare, respectiv cele profesionale, acestea utilizeaza transmisia de la cutia de viteza la freze prin ansamblul de pinioane conice. Adancimea de lucru ce poate fi atinsa cu ajutorul acestor motocultoare este de 22-25cm, iar greutatea este de 75-80 kg, motiv pentru care asigura o mai buna aderenta la nivelul solului.

[adsenseyu1]

Puteti alege tipul de motocultor potrivit pentru dumneavoastra in functie de lucrarile pe care doriti sa le executati, cat si de suprafata de lucru, iar pentru a face alegerea corecta, este bine sa consultati datele tehnice ale utilajelor ce va intereseaza.

Totodata, exista anumite facilitati ale unor utilaje, precum manere ergonomice, posibilitatea de a regla usor inaltimea si latimea de lucru, cat si greutatea mare pentru o aderenta mai buna, care va ajuta sa lucrati cu mult mai multa usurinta.

Pentru a gasi un motocultor potrivit, puteti accesa site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.ro/, pentru a consulta ofertele acestuia in vederea achizitionarii unui utilaj potrivit si de o calitate superioara.


Alte stiri actuale :

1. Operatori în agricultura eco, înregistraţi
2. Fondurile mutuale in agricultura reglementate cu jumatati de masura
3. O nouă întâlnire a Specialiştilor Camerei Agricole judeţene Alba cu fermierii
4. Agricultura a facut istorie in 2013. Ce a produs Romania cel mai mult anul trecut
5. Peste 95 la sută din fermierii care au depus cereri de plată pe suprafaţă, plătiţi

0 Shares
You May Also Like