Ce avantaje au masinile diesel?

Ce avantaje au masinile diesel?

0 Shares
0
0
0

Ce avantaje au masinile diesel?
A detine un autoturism este o necesitate in zilele noastre, iar din acest motiv este indicat sa va cunoasteti cu adevarat nevoile, inainte de a alege o masina.

Tineti cont de scopul in care veti folosi masina, daca intentionati sa faceti cu ea naveta la servici in afara localitatii, sau daca va deplasati doar prin localitate.

Tineti cont de-asemenea de capacitatea motorului si de puterea acestuia, pentru ca acestia sunt factori care va pot arde la buzunar cand trebuie sa platiti polita RCA si impozitul auto.

Tineti cont de-asemenea de costurile de intretinere. Calculati-va cu atentie bugetul si tineti cont ca de exemplu in cazul defectarii turbosuflantei, cu cat valoarea de piata a masinii este mai mare, si costul reconditionarii sau pretul pe care il va avea turbosuflanta sh de schimb va fi mai mare.

Cel mai indicat ar fi sa va indreptati atentia spre o masina diesel, care are motor mic (sub 2000 cm3 capacitate cilindrica), si va veti bucura de costuri reduse de intretinere, dar si de unele avantaje importante ale masinilor diesel, pe care le puteti descoperi in cele ce urmeaza.

  1. Eficienta motoarelor diesel

Motoarele diesel utilizeaza un sistem de aprindere prin compresie, care este mult mai eficient decat motoarele pe benzina. In loc sa foloseasca bujii, motoarele diesel necesita mai multa compresie pentru a incalzi aerul.

Deoarece compresia este mai mare, temperatura unui motor diesel este mai calda decat a unui motor cu motor. Datorita acestui sistem, motoarele diesel produc mai multa energie si necesita mai putin combustibil in acelasi timp.

Acest lucru mareste considerabil distanta pe care o puteti parcurge cu masina dupa ce faceti plinul, inainte de a merge din nou la pompa pentru a alimenta.

  1. Durabilitatea motoarelor diesel

Deoarece sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi mai ridicate, motoarele diesel tind sa dureze mai mult decat motoarele pe benzina, presupunand ca puneti pret pe masina si o intretineti exact asa cum cere producatorul. Practic, motorul diesel nu doar ca are viata mai lunga decat motorul pe benzina, dar daca este ingrijit corespunzator, este nemuritor.

  1. Cuplu mai mare

Pe masura ce motoarele diesel emit mai multa energie in comparatie cu benzina, produc cantitati mai mari de cuplu. Daca intentionati sa tractati o remorca sau sa transportati incarcari grele in mod regulat, atunci un motor diesel poate fi o optiune buna pentru dvs., deoarece va va oferi aceasta putere suplimentara.

  1. Valoare buna de revanzare

Deoarece motoarele diesel sunt extrem de durabile, acestea au o valoare de revanzare destul de buna, deoarece acestea pot dura mult timp. Daca facem o comparatie intre o masina cu motor pe benzina, si modelul identic dar cu motor pe benzina, la revanzare veti obtine un pret cu cateva mii de euro mai mare pentru masina cu motor diesel.

Exista si dezavantaje?

La fel ca orice bunuri care se gasesc pe piata, asa cum masinile diesel au avantaje, pot prezenta si cateva dezavantaje. Multi ar spune ca un dezavantaj este pretul motorinei in comparatie cu pretul benzinei, dar trebuie luat in calcul si faptul ca motorul diesel are un consum de carburant mai mic decat motorul pe benzina, deci nu poate fi neaparat un dezavantaj acesta.

Un dezavantaj este pretul de achizitionare, care este mai mare decat al masinilor pe benzina, dar dupa cum ati putut vedea la avantajele masinilor diesel, cand veti dori sa vindeti masina, veti obtine un pret mai mare la randul dvs. in schimbul ei.

In ceea ce priveste intretinerea, intr-adevar, masinile diesel sunt putin mai scumpe decat masinile pe benzina, dar tinand cont de numarul avantajelor, este rentabil sa alegeti o masina diesel.

0 Shares
You May Also Like