Ce efecte are kinetoterapia

Ce efecte are kinetoterapia?

0 Shares
0
0
0

Ce efecte are kinetoterapia

Daca stam sa discutam in mod uzual, kinetoterapia se poate define ca fiind terapie prin miscare, iar kinetoterapia efectuata la spitalul Oxxygene are efecte miraculoase in recuperarea afectiunilor locomotorii, dar si in tratarea unor afectiuni grave ale diferitelor organe interne.

Deasemenea, kinetoterapia poate sa fie ideala in tratarea unor boli cardiovasculare, insa poate avea rezultate foarte bune si privind tratarea unor afectiuni respiratorii, metabolice, si de ce nu, poate trata chiar si diferite afectiuni digestive.

De exemplu, este cunoscut faptul ca un efort fizic controlat, poate sa reduca foarte mult valorile tensiunii arteriale in hipertersiunea arterial, sau poate sa reduca si valorile diabetului zaharat. Ei bine, kinetoterapia este capabila sa stimuleze toate resursele care au rol de adaptare ale organismului printr-un stress reprezentat de exercitiul fizic controlat, si care este bine dozat.

Cei mai multi dintre pacientii care apeleaza la kinetoterapie, sunt cei care au suferit diferite afectiuni de ordin neurologic, iar dintre acestia, cei mai multi sunt pacientii care candva au suferit accidente vasculare cerebrale, traumatisme cranio-cerebrale sau vertebra medulare.

Toti pacientii care au suferit candva astfel de afectiuni de ordin neurologic, au ramas cu dizabilitati mari, iar astfel fie nu isi mai pot misca o mana, fie nu mai sunt capabili sa isi miste un picior, fie nu isi mai misca picioarele, fie nu isi mai misca mainile.

Ei bine, in cazul acestor pacienti, kinetoterapia reprezinta cea mai buna solutie pentru recastigarea functiilor motorii, pentru ca ei sa se poata descurca in viata de zi cu zi, pentru a se putea hrani singuri, pentru a se putea deplasa singuri, pentru a putea merge la baie singuri, etc.

Trebuie mentionat insa si faptul ca sunt multe spitale de recuperare medicala, in cadrul carora, sunt o multime de pacienti tineri, care nu au suferit diferite afectiuni neurologice sau alte afectiuni, insa au fost implicati in diferite accidente, unele fiind accidente rutiere, in timp ce altii au suferit grave accidente de munca.

Trebuie mentionat faptul ca in cazul tinerilor, exista sanse mari sa ajunga sa fie nevoiti sa urmeze un asemenea tratament, si datorita unei alimentatii de tip fast food, sau datorita stresului foarte mare, ori datorita altor motive care pot reprezenta factori mari de risc.

Un alt factor care poate sa duca intr-o buna zi oamenii intr-un spital de recuperare, este fara indoiala sedentarismul, pentru ca de multe ori oamenii uita sa se miste din ora in ora asa cum ar fi normal, in timp ce altii uita sa mai practice un sport sau o activitate sportive, iar odata cu trecerea timpului, aceste persoane probabil vor avea nevoie de un tratament de kinetoterapie.

Din fericire insa, in ultimii ani, chiar si la noi in tara, kinetoterapia s-a dezvoltat foarte mult, iar acum avem specialisti la nivel de cunoastere, iar ca si dotari, desi spitalele de la noi din tara nu se pot compara cu cele din strainatate, avem medici ingeniosi si cu imaginatie bogata, care pot sa ajute foarte mult pacientii sa se recupereze rapid, si sa duca o viata normala.

0 Shares
You May Also Like