Sfaturi pentru alegerea unui avocat

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi, ne putem intalni cu fel si fel de situatii, unele favorabile altele mai putin favorabile, care sa ne duca intr-o zi in fata legii.

In aceste conditii, cu siguranta, fiecare dintre persoanele care vor trebui sa se prezinte in fata legii, vor trebui sa isi aleaga cel mai bun avocat, un avocat Bucuresti care sa fie specializat in domeniul in care clientul are nevoie sa fie reprezentat.

Ei bine, in continuare, acest articol vine cu cele mai utile sfaturi pentru alegerea unui avocat, astfel incat toate persoanele care au nevoie de serviciile unui avocat, sa stie cum sa isi aleaga avocatul.

In primul rand, un avocat trebuie sa fie membru al unui barou judetean care sa faca parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (U.N.B.R.), pentru a-si putea exercita profesia. Un avocat care nu este inscris intr-un astfel de barou judetean, nu isi va exercita profesia intr-un mod legal.

Un client care are nevoie sa fie reprezentat in fata legii, va trebui sa isi aleaga un avocat care sa fie specializat in domeniul in care clientul are nevoie sa fie reprezentat. Sunt diferite domenii in care avocatii pot sa fie specializati, iar fiecare client trebuie sa isi aleaga un avocat care sa fie expert in domeniul in care acesta are nevoie.

Deasemenea, pentru a alege un avocat, clientul ar face bine sa isi aleaga un avocat care sa faca parte din baroul local. Legea avocaturii le permite avocatilor sa isi poata practica profesia in fata oricarei instante judecatoresti de la noi din tara, mai putin in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sau a Curtii Constitutionale.

Pentru ca un avocat sa isi poata practica profesia in aceste situatii, trebuie sa aiba o vechime de minim 5 ani fara intrerupere de la definitivare.

Aici ar fi un bun exemplu acela ca pentru un proces care de exemplu se desfasoara la Bucuresti, ideal ar fi ca avocatul sa fie ales de catre client din Bucuresti, nu din Cluj, Iasi sau alt oras al tarii, pentru ca astfel clientul va trebui sa suporte cheltuieli suplimentare, cum ar fi transportul, cazarea, diurnal, etc.

Inainte de a apela la serviciile unui avocat, cu siguranta un client trebuie sa caute cat mai multe informatii referitoare la serviciile pe care le poate oferi un avocat. Cu siguranta persoanele de incredere vor oferi doar sfaturi utile, pentru gasirea celui mai bun avocat.

Cei care isi doresc sa beneficieze de servicii de cea mai buna calitate din partea avocatilor, pot sa se informeze si in mediul online, acolo unde pot sa gaseasca cele mai bune referinte despre avocati.

Clientul ar trebui sa isi aleaga un avocat care sa acorde maxima atentie cazului sau. Un avocat nu este obligat sa aleaga un caz, asa ca daca el alege sa te reprezinte, tu trebuie sa fii sigur ca acesta se concentreaza 100% asupra cazului tau.

Un alt sfat extrem de util, ar fi acela de a nu cauta un avocat care sa fie foarte ieftin. Sunt multi clienti care isi aleg avocatul in functie de onorariu, nu in functie de experienta acestuia, iar acest lucru poate duce la esec.

0 Shares
You May Also Like