Ce este Gazduire Dedicata?

0 Shares
0
0
0

Proprietarii de site-uri isi doresc gazduire web ieftina, iar in acest caz discutam despre gazduire partajata. Acest pachet de hosting li se potriveste celor care au un site de prezentare. Pentru site-urile cu un trafic foarte mare, este insa nevoie de un pachet de gazduire dedicata, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Gazduirea dedicata este o configuratie de gazduire in care un server este dedicat unei singure organizatii sau pentru un singur scop, cum ar fi un site web. Acest lucru este in contrast cu gazduirea in comun, in care un server actioneaza ca gazda a mai multor clienti.

Un serviciu dedicat de gazduire este uneori mentionat ca un server dedicat si poate fi configurat intern sau extern ca serviciu dintr-un centru de date. Sa aruncam o privire la unele beneficii.

Personalizare – Gazdele dedicate ofera o anumita libertate si control pe care alte solutii de gazduire nu le pot oferi. Faptul ca serverul este dedicat unui singur client si nu exista persoane coabitante inseamna ca serverul (si solutia generala de gazduire) pot fi adaptate nevoilor specifice ale acelui client. Acest lucru inseamna ca acestia pot selecta si plati caracteristicile pe care le solicita.

Uptime – intr-o lume in care confortul este totul si consumatorii nu sunt obisnuiti sa astepte, este vital sa se asigure ca un site web de exemplu, este functional in orice moment; Starea de nefunctionare a site-ului ar putea duce la trecerea la concurenti a clientilor.

Gazduirea dedicata permite performante si stabilitate ridicata pentru a se asigura ca site-urile web si alte functii de afaceri sunt operationale practic 100% din timp (de obicei, in crestere de 99,4%).

In acest scop, furnizorii de weh hosting ar trebui sa ofere servicii de monitorizare a serverului si de back-up alaturi de serviciile de asistenta (descrise mai jos) pentru a mentine functiile cat mai aproape posibil.

Congestie – Congestia serverului este mult mai putin de o problema cu un server dedicat, mai ales in comparatie cu optiunile de gazduire partajata. Cu acesta din urma, aveti adesea riscul de congestie din cauza traficului si nivelurilor de utilizare a altor site-uri sau aplicatii gazduite pe acelasi server, care concureaza pentru latimea de banda, spatiu pe disc si utilizarea procesorului.

Insasi natura gazduirii dedicate garanteaza ca aceasta nu este o problema. De asemenea, functioneaza in sens invers; daca site-ul in cauza este o resursa grea, atunci hostingul dedicat poate fi raspunsul pentru a va asigura ca alte site-uri web nu sunt perturbate.

Securitate – Clientii care utilizeaza o platforma dedicata vor putea sa implementeze masuri de securitate, cum ar fi configuratii anti-virus si firewall, care sunt mai adaptate functiilor lor; evitand in acelasi timp vulnerabilitatile de securitate care pot fi introduse prin activitatile clientilor vecini pe platformele de gazduire comune.

In plus, serverele dedicate situate in centrele de date pot beneficia de masurile de securitate fizica pe care astfel de instalatii le introduc de multe ori, inclusiv de exemplu autentificarea biometrica, agentii de paza si mantrele.

Suport – Unele servicii dedicate de gazduire vin cu un anumit nivel de sprijin. Acest lucru este important, deoarece un procent ridicat de clienti care isi indreapta atentia spre un astfel de pachet de gazduire folosesc serviciul pentru a gazdui functii critice sau importante de calcul sau site-uri web.

Sprijinul efectiv asigura reducerea la minimum a intreruperii amplasamentului. Un furnizor de gazduire complet gestionat, de exemplu, poate oferi suport 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Detalii privind nivelurile de asistenta, precum si informatii privind statisticile de fiabilitate pot fi gasite de obicei in acordul privind nivelul serviciilor (SLA). Aceste documente pot oferi adesea o imagine asupra calitatii unui anumit serviciu si ar trebui sa fie consultate cu atentie atunci cand treceti prin procesul de alegere a unui furnizor.

Daca optati pentru un serviciu dedicat care nu vine cu niciun suport, este important sa asigurati prezenta cunostintelor necesare pentru gestionarea si intretinerea eficienta a unui server.

0 Shares
You May Also Like