Ce este incarcarea wireless?

0 Shares
0
0
0

Ce este incarcarea wireless?
Incarcarea wireless a smartphone-urilor, reprezinta transferul de energie de la o priza la dispozitivul dvs., fara a mai fi necesar un cablu de conectare. Acest tip de incarcare necesita un pad de transmisie a puterii si un receptor, uneori sub forma de carcasa atasata la un dispozitiv mobil sau incorporata in telefonul insusi.

In momentul in care am spus ca acest tip de incarcare este fara cablu, am facut referire la faptul ca telefonul nu are conectat un cablu, insa pad-ul va avea un cablu care merge de la priza in el.

Un numar din ce in ce mai mare de producatori de smartphone-uri au implementat standard de incarcare wireless Qi, iar tehnologia este prezenta in momentul de fata, in interiorul fiecarui telefon emblematic.

Samsung a acceptat incarcarea wireless de cand a lansat Galaxy S6, in timp ce alt gigant de pe piata Android, si anume Huawei, a introdus-o odata cu excelentul Mate 20 Pro.

Apple a adoptat incarcarea wireless cu odata cu lansarea dispozitivelor iPhone X si iPhone 8, si iPhone 8 Plus. De atunci incarcarea wireless apare la iPhone XS si XS Max, precum si la noile modele iPhone 11 si iPhone 11 Pro.

Un numar tot mai mare de smartphone-uri accepta acest tip de incarcare, motiv datorita caruia, in randurile care urmeaza veti putea afla cum functioneaza acest tip de incarcare, dar si multe alte informatii interesante despre incarcarea wireless.

Cum functioneaza incarcarea wireless?

Incarcarea wireless se bazeaza pe incarcarea inductiva, prin care energia este creata prin trecerea unui curent electric prin doua bobine avand scopul de a crea un camp electromagnetic.

Atunci cand placa magnetica primitoare de pe dispozitivul mobil vine in contact cu transmitatorul, sau cel putin in intervalul specificat, campul magnetic genereaza un curent electric in interiorul dispozitivului.

Acest curent este transformat in cele din urma in curent continuu (CC), care la randul sau incarca bateria incorporata.

Care este standardul pentru incarcare wireless?

Principalul standard wireless este Qi (pronuntat “chee”). Qi este un standard care a fost dezvoltat de Wireless Power Consortium (WPC) pentru incarcare inductiva pentru distante cel mult 40 mm.

Incarcarea wireless Qi a fost adoptata de multi dintre principalii producatori de smartphone-uri: Samsung, Apple, Sony, LG, HTC, Huawei, Nokia (HMD), Motorola si Blackberry.

Un alt standard de incarcare wireless a fost Powermat, care era utilizat de catre unii retaileri cum ar fi de exemplu Starbucks, pentru a permite clientilor sa isi incarce telefoanele. Dar a pierdut razboiul formatului, daca doriti sa spuneti astfel, asa ca Powermat a precizat in 2018 ca va dezvolta o tehnologie comerciala de incarcare wireless compatibila cu Qi.

Qi are la momentul actual, trei specificatii de putere separate, incepand cu puteri reduse, despre care vorbim aici in principal pentru incarcarea dispozitivelor mobile. In acest moment exista mai multi wati care pot fi aplicati la acest lucru. 5W este minim, in timp ce exista si smartphone-uri care accepta 7.5W, 10W si chiar pana la 15W.

Exista chiar si un specimen de putere medie care este capabil sa livreze pana la 120W si este utilizat pentru monitoare si laptopuri. Si exista o specificatie ridicata care poate livra pana la 1kW dispozitivelor de alimentare, cum ar fi ustensilele de bucatarie.

Pot primi incarcare wireless in masina mea?

In prezent, mai multi producatori auto au incarcare wireless in anumite modele, dar chiar si in aceste conditii, de multe ori, nu este la fel de standard si tinde sa fie pe modele in continuare. Producatorii auto care au inceput sa o foloseasca sunt Audi (si restul grupului WV care mai cuprinde Volkswagen, Skoda sau Seat), BMW, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Peugeot, Toyota si Volvo.

Care sunt avantajele incarcarii wireless?

Cu siguranta, incarcarea wireless a smartphone-urilor are o serie de avantaje, iar in randurile urmatoare veti descoperi cateva dintre acestea:

  • Aceasta este o modalitate mai sigura de a va incarca telefonul.
  • Este foarte simplu sa va asezati telefonul pe placa de incarcare.
  • Seturile de incarcare wireless Qi sunt instalate in diferite locuri din lume, iar acesta este un mare avantaj in cazul in care se intampla sa ramaneti fara energie si nu aveti cablul de incarcare asupra dvs. pentru ca puteti incarca telefonul.

Care sunt dezavantajele incarcarii wireless?

Asa cum toate produsele au atat avantaje cat si dezavantaje, si incarcarea wireless are si unele dezavantaje, printre care amintim:

  • Incarcarea wireless este mai lenta, in special pentru telefoanele cu tehnologie Quick Charge, ceea ce inseamna ca, conectarea la o priza va fi mult mai rapida pentru aceste smartphone-uri.
  • Daca telefonul dvs. se incarca printr-un cablu, il puteti tine si utiliza in mod normal. In cazul in care insa, va scoateti telefonul de pe o placa de incarcare wireless pentru a-l utiliza, aceasta nu se mai incarca.
  • Nu toate telefoanele sunt compatibile cu incarcarea wireless.

Acum ca deja cunoasteti atat de multe detalii despre incarcarea wireless, cu siguranta veti dori sa accesati https://www.tozmobile.ro/incarcatoare-auto-wireless, pentru a alege un incarcator potrivit pentru smartphone-ul dvs.

In plus, cel mai probabil veti dori sa alegeti si diferite alte accesorii compatibile pentru smartphone-ul dvs.

0 Shares
You May Also Like