Cine este Vanessa Youness Amal?

Cine este Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Cine este Vanessa Youness Amal?Vanessa Youness Amal, este prima persoana care a reusit sa invinga scleroza multipla. La varsta de 22 de ani, cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, a fost diagnosticata cu aceasta boala.

Intr-o seara, a cazut inconstienta si nu s-a mai trezit pana a doua dimineata, cand constientizand ce i s-a intamplat, a mers sa isi faca un RMN, iar diagnosticul primit a fost scleroza multipla.

Scleroza multipla se mai numeste si encefalomielita diseminata si este o boala inflamatorie a sistemului nervos central. Mantaua celulelor nervoase este deteriorata si distruge astfel transmisia semnalelor nervoase.

Persoanele afectate sufera de o varietate de simptome, cum ar fi tulburari de sensibilitate sau paralizie, care apar in episoade. Pana in prezent, nu exista nici un remediu recunoscut de medicina alopata pentru scleroza multipla, iar primirea unui asemenea diagnostic, cu siguranta este o lovitura greu de incasat pentru orice persoana.

Scleroza multipla se poate manifesta foarte diferit, in functie de care este partea sistemului nervos in care are loc deteriorarea. Primul simptom prezinta adesea disconfort la nivelul bratelor, picioarelor sau fetei. Un alt simptom comun la inceputul bolii este inflamatia nervului optic (neuropatie optica), in care apar probleme de vedere pana la orbire, de obicei la un singur ochi.

O examinare a ochilor nu arata de obicei nici o modificare patologica in aceste cazuri. Problemele de vedere nu persista. Simptomele tipice ale sclerozei multiple includ senzatii anormale la nivelul extremitatilor, precum si slabiciune musculara si paralizie. Multi pacienti prezinta, de asemenea, durere, ameteli, tulburari de mers sau probleme de urinare.

Scleroza multipla este de obicei o tulburare care apare in episoade. Acest lucru inseamna ca, dintr-o data, exista unele simptome, apoi nu exista nici o schimbare timp de saptamani sau luni, si apoi apar din nou simptomele care pot persista. Intre aceste episoade simptomele pot disparea din nou.

In cazuri rare, boala nu respecta modelul de recidiva, ci se inrautateste constant. Alti suferinzi experimenteaza doar cateva episoade rare in viata lor si sunt limitati doar intr-o mica masura. Boala incepe adesea intre 20 si 40 de ani, iar femeile sunt afectate mai des decat barbatii.

In cazul de fata, Vanessa Youness Amal a primit acest diagnostic la varsta de 22 de ani, insa si-a acceptat rapid diagnosticul si a dorit neaparat sa se salveze. Din acest motiv, a luat legatura cu doctorul Stefan Stangaciu, cel care a convins-o sa-i urmeze planul de tratament, cu promisiunea ca nu va permite sa ajunga niciodata intr-un carucior cu rotile din cauza acestei boli.

Convinsa fiind de promisiunea doctorului Stefan Stangaciu, Vanessa Youness Amal a acceptat sa urmeze tratamentul propus de catre acest renumit doctor, si a stopat evolutia bolii, iar apoi si-a vindecat ranile provocate de scleroza multipla. La 11 ani distanta, cei doi au scris o carte intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, in care este prezentat in detaliu acest tratament care a ajutat-o pe Vanessa Touness sa invinga o boala fara leac.

De cand s-a vindecat insa si pana la lansarea cartii, dr. Vanessa Youness a demarat unele proiecte de antreprenoriat social, pentru ca isi doreste sa ajute si alti pacienti sa se vindece de aceasta boala rara, si nu numai.

0 Shares
You May Also Like