Ce este romul?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai populare bauturi alcooloce care face parte din gama lichiorurilor, din intreaga lume, nu doar din Romania, dupa cum bine stiti deja, este romul. De precizat este faptul ca romu,l este un ingredient foarte des utilizat in atat de multe bauturi mixte obisnuite, multi participanti la petreceri casual nici macar nu isi dau seama ca exista rom in cocktail-urile alcoolice pe care le beau.

Romul este una dintre cele mai populare bauturi care poate fi inclusa in diferite cocktail-uri, in timp ce altii beau rom fara a-l include in alte bauturi. De precizat insa, este faptul ca indiferent ca doriti sa il savurati intr-un cocktail sau sa beti rom pentru a va bucura de gustul acestuia, puteti gasi cea mai buna bautura pe https://www.24drinks.ro/rom.

Din ce este facuta aceasta bautura?

Raspunsul pe scurt si pe intelesul tuturor este unul cat se poate de simplu, si anume ca romul este facut din zahar. Pentru a obtine informatii putin mai detaliate, romul este obtinut fie din zahar din trestie, fie din produsele secundare ale zaharului din trestie, cum ar fi de exemplu melasa si treacul negru.

Dupa aceea este fermentat, iar mai apoi distilat si imbatranit in butoaie de stejar. Alte ingrediente pot fi adaugate uneori pentru a crea o varietate mai larga de arome; cum ar fi de exemplu zahar caramelizat, extracte de fructe si tot felul de mirodenii.

Cum este facut Romul?

Romul este un distilat alcoolic care se obtine din sucul fermentat de trestie de zahar, sirop de trestie de zahar, melasa de trestie de zahar sau din diferite alte produse secundare din trestie de zahar, care sunt produse la mai putin de 190 de dovezi.

In acest fel, bautura distilata obtinuta va obtine gustul, dar si aroma si caracteristici atribuite in general romului si imbuteliate la cel putin 80 de dovezi; si include, de asemenea, amestecuri exclusiv de astfel de distilate.

Rum-ul se face la fel ca diferite alte bauturi spirtoase. Cel mai important pas insa in ceea ce priveste fabricarea acestei bauturi, consta in recoltarea corecta a zaharului. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trestia este deosebit de important sa fie taiata aproape de paman.

Trebuie apoi macinata foarte repede dupa recoltare, in timp ce continutul de zahar este mare, dupa care trebuie fiert, redus rapid in timp ce sucul, veziculul, este stors, pentru ca altfel va fermenta rapid.

Desi nu exista un standard mondial pentru procesul de distilare, liniile pot sunt metoda preferata pentru rumene cu gust mai complet.

Tipuri de rom

Exista diferite tipuri de rom, iar in randurile urmatoare veti descoperi care sunt acestea:

– Rom alb. Acest tip de rom mai este cunoscut si sub denumirea de rom usor sau „argint”. Caracteristica acestui tip de rom, este aroma lui neutra. Majoritatea acestor romuri sunt facute in Brazilia si Puerto Rico.

– Romul inchis poate fi auriu inchis, rosu, maro sau chiar negru. Culoarea inchisa a acestuei bauturi, in cazul in care nu stiati, este rezultatul unor niveluri ridicate de melasa si / sau zahar caramelizat. Un lucru foarte important de precizat este faptul ca aceasta culoare inchisa a bauturii poate fi cauzata si de folosirea butoaielor puternic carbonizate in timpul procesului de imbatranire a bauturii.

– Romul cubanez are propria distinctie, in comparatie cu embargoul comercial de lunga durata dintre Statele Unite si Cuba. Romul cubanez, la fel ca trabucurile si alte exporturi, a fost considerat ca fiind un obiect de lux timp de mai multe zeci de ani, dat fiind faptul ca acesta nu era disponibile in SUA.

– Navy Rum este un alt tip de rom, care poate face referire la o serie de lucruri, inclusiv Lamb’s Navy Rum, un export britanic. Sub aceasta denumire este cunoscut romul foarte puternic.

– Rom-ul aromatizat cu fructe este de cele mai multe ori obtinut prin infuzarea unor sucuri si arome naturale in bautura alcooloca. Fructele tropicale sunt cele mai populare, iar drept exemplu putem aminti renumitul rom Malibu, care iese in evidenta cu aroma de nuca de cocos.

– Spiced Rum este orice fel de rom care i s-a oferit o aroma suplimentara prin ierburi naturale si mirodenii, iar aici putem da cateva exemple, incepand de la scortisoara si piper negru, pana la seminte de rozmarin sau anason, si nu numai.

In mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care cu siguranta este important sa le cunoasteti in ceea ce priveste romul, care dupa cum spuneam este o bautura alcoolica foarte populara si intalnita in cocktail-uri.

Indiferent ca intentionati sa va bucurati de gustul clasic al romului, sau doriti sa va creati acasa propriile cocktail-uri, puteti sa va indreptati atentia cu incredere spre https://www.24drinks.ro/rom, de unde puteti comanda diferite tipuri de rom, in functie de preferinte.

O sticla de rom nu trebuie sa va lipseasca din casa, pentru ca atunci cand aveti musafiri, sa ii puteti surprinde cu o bautura preparata in casa, de nota 10.

0 Shares
You May Also Like