Ce riscuri exista cand parbrizul masinii nu este instalat incorect?

0 Shares
0
0
0

Fiecare proprietar de autoturism pune mare pret pe masina lui, iar acest lucru este logic, dat fiind faptul ca este bunul sau personal, si ca orice defectiune a masinii costa mai multi sau mai putini bani pentru a fi reparata.

Exista situatii in care proprietarii de autoturisme au foarte mare grija de masinile lor, dar chiar si asa, se pot intampla multe lucruri neprevazute, cum ar fi fisurarea parbrizului, iar o asemenea problema trebuie remediata rapid.

De multe ori, masinile sunt pastrate in garaj, tocmai pentru a fi protejate atunci cand proprietarii nu ies in trafic, dar, se poate ca atunci cand conducatorii auto merg in oras sau oriunde altundeva, dintr-un camion din fata sau care se deplaseaza in sens opus, sa cada o piatra, care sa le fisureze sau sa le sparga parbrizul.

Exista sanse si ca grindina sa sparga parbrizul, atunci cand masina se afla in aer liber. Unii proprietari de autoturisme, se pot trezi cu “surprize” atunci cand iau locul de parcare al altor locatari de la bloc, care le pot zgaria parbrizele, in semn de “multumire”.

Cand apare problema unui parbriz ciobit, fisurat sau spart, aceasta trebuie remediata de urgenta. In caz contrar, lucrurile se pot agrava. Ideal ar fi ca parbrizul sa poata fi reparat, pentru ca o inlocuire parbriz poate fi costisitoare. Fireste, un pret parbriz Skoda Fabia nu este unul foarte mare, dar cei care trebuie sa inlocuiasca un parbriz pentru un model Mercedes de exemplu, vor scoate mult mai multi banuti din buzunar.

Fireste, mai exista solutia de inlocuire a parbrizului acasa, pe cont propriu, dar aceasta nu este indicatam pentru ca un parbriz instalat incorect, va poate expune unor riscuri foarte mari. Iata despre ce este vorba!

La fel ca airbag-urile si centurile de siguranta, geamul parbrizului este un dispozitiv important de siguranta intr-un vehicul. Este compus dintr-un strat dublu de sticla gradata de siguranta, ambele etansate impreuna pentru un strat suplimentar de protectie. Nu numai ca protejeaza impotriva unor factori precum praful, pietrisul si resturile care pot zbura in vehicul, ci si impiedica pasagerii sa cada din vehicul in caz de accident.

Parbrizul de asemenea, actioneaza ca un suport pentru desfasurarea airbag – uri si sprijina acoperisul vehiculului. In mod firesc, o sticla de parbriz instalata incorect prezinta un pericol grav pentru siguranta. Exista multe modalitati de a va da seama daca geamul dvs. a fost pus corect.

Scurgeri de apa

Cel mai frecvent semn de instalare necorespunzatoare este intrarea obiectelor straine in masina prin parbriz, cel mai usor dintre ele fiind apa. Aceasta ar putea indica o sigilare slaba a sticlei in structura.

Sticla stramba

Adesea nu este usor de subliniat, un parbriz cu aspect stramb este un semn al instalarii incorecte. O dimensiune incorecta a sticlei sau o pozitionare incorecta, oricare dintre aceste doua poate duce la aceasta defectiune.

Uretanul Layer este prea subtire

Uretanul sigileaza parbrizul in loc si, de asemenea, absoarbe socurile. Daca Uretanul este inconsistent sau prea subtire, sticla va fi predispusa la presiuni imense care ar putea duce la fisuri de stres.

Sunetul vantului

Daca auziti un sunet care suieste sau suna atunci cand conduceti cu viteza mare, cel mai probabil sticla este instalata incorect.

Instalare extra-rapida

Desi majoritatea OEM promit instalarea sa fie finalizata sub 60 de minute, este recomandat sa nu utilizati vehiculul peste noapte. Daca se face altfel, exista o posibilitate mare ca parbrizul sa cedeze. Cel mai indicat este sa lasati masina in service de pe o zi pe alta.

Instalat de un amator

Instalarea parbrizului este o chestiune foarte serioasa. Numai un tehnician profesionist ar trebui sa fie numit pentru o astfel de sarcina, deoarece siguranta pasagerilor este in joc. Daca un incepator a instalat parbrizul pentru masina dvs., ar fi intelept sa-l verificati. Nu trebuie sa fiti un expert auto in sticla pentru a identifica majoritatea acestor defecte intr-un geam de parbriz instalat incorect. Exista multe riscuri asociate cu o sticla de parbriz atasata incorect:

Riscul de deteriorare

Un parbriz instalat incorect este mai predispus la a fi ciobit, fisurat sau spulberat din cauza presiunii ridicate. Exista, de asemenea, posibilitatea ca acesta sa cada din pozitia sa datorita bazei sale slabe, punandu-va in cale raul. Astfel de evenimente va lasa doar cu optiunea de inlocuire completa, intrucat reparatia unui parbriz fisurat este aproape imposibila.

Integritate structurala redusa

Parbrizul ofera masinii integritatea structurala prin sprijinirea acoperisului. In momentul impactului, acesta impiedica acoperisul sa stranga si sa intre intre stalpi. In cazul unui parbriz prost instalat, stalpii masinii singuri nu ar tine masina pe loc, in caz de rasturnare, riscand siguranta pasagerilor.

Defectiune airbag

Airbag-urile impiedica pasagerii sa fie grav afectati de un impact in timpul unei coliziuni, iar procesul de implementare a airbag-urilor se bazeaza foarte mult pe parbriz. Dupa eliberare, airbag-ul loveste parbrizul, se da inapoi si impiedica pasagerul sa loveasca prin absorbtia socului unui impact. Daca geamul auto este compromis, acest intreg fenomen nu ar functiona eficient.

Scurgere de apa

Ploaia sau apa vor scurge si vor provoca pagube daca geamul masinii este instalat incorect. Ar face ca interiorul masinii sa fie umed, ceea ce ar putea duce la dezvoltarea mucegaiului, ar putea componentelor electrice ale masinii si ar putea compromite vizibilitatea soferului la utilizare.

Riscul de ejectie

In afara de suportul structural, parbrizele previn si evacuarea pasagerilor in caz de impact. Un geam de masina instalat incorect s-ar putea rupe sau ar putea cadea usor, reprezentand un pericol pentru siguranta pasagerilor.

0 Shares
You May Also Like