Ce este un motor suflat?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai scumpe reparatii pe care le intalneste un proprietar de masini este un motor suflat. Indiferent ce masina conduceti, in momentul in care va confruntati cu o asemenea problema, aveti doua optiuni: fie accesati www.dezmembrarililieci.ro, pentru a cauta un motor identic cu motorul masinii dvs., la un pret foarte bun, fie cumparati alta masina.

Ce este un motor suflat?

Cert este ca „motorul suflat” poate insemna lucruri diferite pentru oameni diferiti. Este un termen relativ larg, dar, in general, descrie un motor cu avarie catastrofala. Pentru un motor, defectarea catastrofala se refera la orice tip de problema care va necesita reparatii invazive.

Motorul va trebui dezasamblat total pentru a descoperi amploarea avariei. Corectia ar putea fi o reconstructie completa sau un motor de inlocuire gasit pe www.dezmembrarililieci.ro; si care poate fi singura actiune corectiva posibila in unele situatii.

Cu toate acestea, modul in care un motor poate fi afectat cu pagube majore sunt numeroase. Adevarul este ca motoarele de masina sunt caracteristici ale ingineriei moderne si trebuie sa fie bine ingrijite de-a lungul anilor pentru a continua sa functioneze corect.

Deci problemele legate de motor pot rezulta din cativa factori majori pe care ii vom trece in acest articol. In plus, problemele legate de motor pot fi inradacinate la anumiti producatori sau anumiti ani in care au fost fabricate.

Care sunt cauzele avarii motorului

Exista mai multe metode prin care puteti distruge un motor. Trei scenarii provoaca majoritatea motoarelor suflate:

  • Lipsa de intretinere – daca uleiul de motor si filtrul nu sunt schimbate in mod regulat, acumularea de namol in galeriile de ulei poate preveni lubrifierea.
  • Ulei de motor scazut – o scurgere masiva de ulei care este nedetectata, goleste carterul de ulei. Piesele mobile ale motorului sunt infometate cu ulei.
  • Suprainvigoare – atunci cand turatiile motorului sunt aduse dincolo de domeniul lor de functionare normal, impulsul determina adesea piesele cu miscare rapida sa se abata de la cursul normal si sa se rupa.

Simptome ale motorului suflat si cum sa va spun daca motorul dvs. este aruncat

Simptomele unui motor suflat sunt la fel de variate ca si cauzele. Si doar pentru ca vehiculul dvs. ar putea avea unul sau mai multe dintre aceste semne de motor suflate, aceasta nu inseamna automat ca ati reusit sa distrugeti motorul. Multe probleme pot provoca afectiuni similare. Pentru anumite vehicule, exista un punct tipic de esec.

Fumul de evacuare albastru

Fumatul albastru care se scurge din toba de esapament poate fi un semn ca ai facut ca motorul masinii sa explodeze. Acest simptom este un indiciu ca uleiul de motor brut este aruncat in camera de ardere.

Esapament alb

Norii albi care sufla din conducta de evacuare ar putea indica lichidul de racire a motorului sau apa care intra in camera de ardere. Aceasta evacuare este densa si atarna in aer, spre deosebire de evacuarea normala.

Zgomote sau batai in motor

Zgomotele interne ale motorului cand functioneaza, si care sunt considerate ca fiind un semn bun, de fapt reprezinta o problema. De obicei zgomotele sunt cauzate de lagarele uzate sau de piesele sparte; deci nu exista prea multe sperante pentru motor atunci cand acesta bate.

Lichid de racire in uleiul de motor

Sistemele de racire si ulei de motor sunt tinute sigilate si separate in interiorul motorului. Daca gasiti lichid de racire in uleiul de motor sau invers, poate indica o problema interna grava, inclusiv un motor suflat.

Motorul nu va porni

Un motor care nu va porni ar putea fi multe lucruri, dar nu puteti exclude un motor suflat. Ar putea fi orice, de la o sincronizare incorecta sau o supraincalzire pana la un defect fizic al motorului.

Curea de distributie sau lant rupt

Timpul motorului este mentinut fie cu o centura de cauciuc, fie cu un lant de otel, legand arborele cotit de arborele cu came. Daca cureaua de distributie sau lantul se rupe, supapele cilindrului se deplaseaza independent de pistoanele fixate pe arborele cotit. In unele motoare, supapele pot influenta pistoanele daca centura de sincronizare se rupe in timp ce motorul functioneaza si exista atat valva, cat si deteriorarea pistonului.

Acestea sunt unele dintre simptomele care pot arata foarte clar faptul ca un motor are probleme. Unele motoare sunt renumite pentru durabilitatea lor, puterea si rezistenta lor. In timp ce alte motoare au probleme notorii, asa ca daca veti intalni simptomele mentionate in acest articol, ar fi indicat sa mergeti cu masina intr-un service auto, pana cand nu este prea tarziu, si pana cand problemele nu sunt atat de complicate.

In caz contrar, consecintele pot fi destul de grave, si se poate ajunge chiar la necesitatea de a cumpara un motor de pe www.dezmembrarililieci.ro. Costul motorului, alaturi de costul manoperei pentru demontarea motorului defect si montarea motorului nou, va va afecta la buzunar.

0 Shares
You May Also Like