De ce este rentabila incalzirea cu lemne?

0 Shares
0
0
0

Odata cu vara care se estompeaza in toamna, temperatura va incepe sa scada si va continua sa faca acest lucru pe masura ce ne indreptam spre iarna. Acest lucru inseamna ca in locuintele oamenilor este nevoie de caldura, insa din pacate, pretul gazelor naturale, la fel ca si pretul energiei electrice folosite pentru incalzire sunt destul de mari.

Arzatoarele cu lemne sunt o modalitate eficienta de a incalzi o camera (sau camere) din casa ta si pot fi o alternativa excelenta la incalzirea centrala obisnuita. Vom discuta despre acest subiect in urmatoarele randuri, si veti vedea de ce este rentabila incalzirea cu lemne, oferita de un cazan precum cele pe care le gasiti pe https://www.incalzire-sanitare.ro/instalatii-incalzire/cazane-pe-combustibil-solid/cazane-pe-peleti.

Putere eficienta de caldura

Una dintre cele mai dezirabile caracteristici si beneficii ale unui arzator de lemn este productia de caldura pe care o ofera. O centrala cu lemne ofera o sursa de caldura puternica pentru casa ta, ceea ce inseamna ca, camera se incalzeste rapid si eficient.

Exista arzatoare de lemn disponibile intr-o gama de dimensiuni si cu un nivel de productie de energie diferit, astfel incat sa puteti alege un model potrivit pentru dimensiunea casei dvs. sau pentru camera in care va fi folosit.

Decorative si elegante

Pe langa faptul ca va ofera o sursa minunata de caldura, care este ideala in acele luni mai reci, sobele de ardere a lemnului arata de asemenea grozav. Cand adaugati una in camera dvs., veti vedea ca arzatorul de lemn devine un punct focal nou, adaugand caracter si stil spatiului de locuit.

Indiferent daca este in uz sau nu, arzatorul va arata excelent in orice incapere. Cu stiluri de la clasic la contemporan, exista o multime de optiuni disponibile pentru a cumpara o soba pentru arderea lemnului care se potriveste cu decorul casei tale.

In cazul in care insa doriti o solutie si mai eficienta de caldura, atunci in mod evident trebuie sa va indreptati atentia spre un cazan pe lemne, care ofera mult mai multe beneficii decat o soba pe lemne.

Ambianta casnica

Cand afara este rece si mizerabil, multi oameni adora sa se inteleaga in confortul propriei case. O centrala cu lemne este o modalitate excelenta de a oferi aceasta atmosfera casnica, cu combinatia sa de caldura confortabila. Indiferent daca petreci timp alaturi de familie, sau chiar daca locuiesti singur, un cazan pe lemne poate face ca locuinta ta sa aiba o atmosfera armonioasa.

Eficienta din punct de vedere energetic

Ca sursa de caldura, cazanele de ardere a lemnului sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. In timp ce un semineu deschis este in jur de 20-25% eficient, un arzator de lemn poate fi la fel de 80% eficient.

Lemnul folosit pentru a alimenta cazanul este, de asemenea, mult mai ieftin in comparatie cu electricitatea, gazul sau uleiul. In plus, puteti achizitiona lemne de foc pe timpul sezonului cald, pe care le puteti depozita intr-o anexa a locuintei, si pe care le puteti pune in cazan pentru a arde, atunci cand temperaturile aerului de afara scad considerabil.

Economisirea banilor

Cu preturile energiei in continua crestere, mii de oameni considera ca este din ce in ce mai scump sa-si incalzeasca locuintele prin gaz si mijloace electrice. Natura eficienta din punct de vedere energetic a cazanelor pe lemne poate insemna ca acestea sunt deosebit de utile in economisirea de bani. Multi oameni au gasit un cazan de ardere a lemnului ca fiind o investitie foarte economica, deoarece pot ajuta la reducerea facturilor la incalzire.

De incredere

Avansarile tehnologiei au insemnat ca suntem rareori perturbati de intreruperile de energie in aceste zile. Cu toate acestea, in special, vremea de iarna a devenit mai imprevizibila in ultimii ani, multi oameni suferind pierderi de energie. Acest lucru poate duce la incalzirea esentiala a iernii, care nu functioneaza in timpul unei astfel de intreruperi de energie.

Insa un arzator de lemne este de incredere, deoarece nu are nevoie de energie electrica, petrol sau gaz pentru a functiona. Asadar, chiar si in cazul unei intreruperi a energiei electrice atunci cand alte surse de incalzire ar putea sa nu functioneze, un cazan pentru arderea lemnului poate asigura cel putin ca locuinta ta ramane calda.

Ecologic

Intr-o epoca de constientizare ecologica, multi oameni sunt hotarati sa fie mai prietenosi cu mediul, prin reducerea amprentei lor de carbon. Cand vine vorba de incalzirea locuintei, un cazan cu lemne poate ajuta la atingerea acestui obiectiv de mediu.

Acest lucru se datoreaza faptului ca lemnul este un combustibil neutru din carbon; desi degaja dioxid de carbon atunci cand este ars, cantitatea acordata este egala cu cantitatea consumata de pomii de inlocuire care absorb dioxidul de carbon si emana oxigen. Cazanele pentru arderea lemnului sunt, prin urmare neutre, deoarece nu cresc nivelul de dioxid de carbon care se afla in atmosfera.

Aprovizionarea cu combustibil a cazanului, obtinut din deseuri sau bucati neutilizate de la comercianti de cherestea, poate fi, de asemenea, o modalitate buna de a ajuta mediul, deoarece economiseste deseurile de la introducerea lemnului in depozitele de deseuri.

0 Shares
You May Also Like