Ce este un reseller de domenii si hosting

Ce este un reseller de domenii si hosting?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca stim sau nu stim cu ce se mananca aceste firme “resellere” de  domenii, consider ca fiecare informatie oferita in plus sau reamintita este necesara. Astfel ca am sa va prezint cateva notiuni de baza pe care poate multi dintre voi le cunoasteti, insa acestea se afla la nivel de subconstient si trebuie reamintite.

Atunci cand achizitionam de la ofertant un hosting, pachetul respectiv il putem manipula fara a fi nevoie de vpn sau vps. Tocmai am enuntat doua cuvinte care sunt atat de comune asa ca am sa le explic cat mai pe scurt pentru a fi pe intelesul tuturor.

VPN reprezinta o retea privata virtuala ( sau virtual private network ) este o retea folosita in cadrul unei companii dar bazata pe o retea publica, tocmai din acest motiv fiind mai putin sigura. VPS reprezinta un server privat virtual ( sau virtual private server ) ce ruleaza pe un singur calculator fiind foarte apropiat de ideea de hosting.

[adsenseyu1]

In cazul in care achizitionati un domeniu de la un reseller domenii , acesta trebuie sa ofere neaparat si hosting, pentru ca in cazul in care oferiti doar domenii, clientii dumneavoastra vor fi foarte putini. Companiile care ofera si hosting si domenii sunt in principal companiile din topul pietei pentru ca pachetele oferite de aceste companii sunt atractive.

Si pentru ca tot suntem la pachete atractive, putem spune despre acestea ca cu cat contin mai multe beneficii pentru clienti, cu atat sunt mai dorite de clienti si totodata mai atractive.

Totodata, un reseller domenii impreuna cu un reseller hosting poate fii excelent cand vine vorba de hostarea unor documente.

Desigur, piata ofera multe alte oportunitati, insa consider ca aceasta varianta este cea mai atractiva din urmatoarele doua puncte de vedere: investitia financiara se afla la costuri minime, putand oricand sa optam pentru un spatiu mai mare sau pentru schimbarea unui domeniu, iar un al doilea motiv se refera tot la costuri, dar dintr-o perspectiva negativa pentru companiile concurente.

Cu totii suntem constienti cat de scump poate fi un cloud computing si cu toate ca aceste sisteme sunt mult mai avantajoase, parerea mea este ca nu se merita sa achizitionam unul doar in cazul in care dorim sa indexam anumite documente online pentru a le avea la pastrare.

[adsenseyu1]

 

Luati spre exemplu Sharepoint-ul de la Microsoft si pretul pe care il au pentru serviciile care le ofera. Sunt de acord ca serviciile sunt la un nivel inalt, dar intrebarea mea este „se merita aceste servicii avand in vedere investitia necesara achizitionarii acestora?”. Totodata, inainte de a alege intre un reseller si un cloud computing puneti-va aceasta intrebare si o sa ajungeti la solutia ideala nevoilor dumneavoastra.

Reseller domenii impreuna cu reseller hosting fac o echipa de minune, iar in cazul in care doriti ca pachetele dumneavoastra sa fie extrem de atractive, atunci ar fi cazul ca pachetele dumneavoastra sa fie reprezentata de aceasta echipa. Totodata, serviciile contopite ale acestor doua elemente pot satisface nevoile oricarui client pentru ca pana la urma unul ofera calitate celuilalt, cele doua completandu-se reciproc.

0 Shares
You May Also Like