Ce este web marketing-ul?

0 Shares
0
0
0

Aproape 240 milioane dintre locuitorii planetei  au acces la World Wide Web (WWW).  Indiferent de domeniul sau industria de care cineva se ocupa , nu se pot ignora toti acesti oameni.  Astfel s-a dezvoltat conceptul de web marketing, locul unde fiecare are acces la produsele si serviciile tale.

Din momentul in care oamenii au avut mult mai facil acces la internet, comertul electronic a captat interesul oamenilorsimpli, dar si al societatilor comerciale de orice marime si preocupari. Mai mult decat atat,  datorita tehnologiei avansate de care dispunem, din ce in ce mai des incepe sa fie auzit termenul de economie digitala.

Cu cat creste numaul de utilizatori ai web-ului, care poate fi considerat un  instrument elementar de utilizare a Internetului – o activitate din ce in ce mai profitabila a inceput sa fie exploatata de catre un numar crescand de companii: publicitatea si marketingul electronic, instrumente ce ofera posibilitati enorme la un cost minimal.

Din ce in ce mai multi antreprenori mari sau mici, indifferent de domeniul in care activeaza, au inceput sa fie constienti de potentialul mare pe care internetul il aduce afacerilor lor.

Marketing-ul inseamna publicitate?

Exista o diferenta esentiala intre conceptele de marketing si publicitate.  Nu exista publicitate gratuita pe Internet. Este adevarat, multe site-uri (iin special cele mai renumite pagini cu motoare de cautare online) vand spatii din paginile lor unor firme care isi afiseaza mici reclame. Dar acestea nu se pot compara cu reclamele publicitare aparute la televizor sau la radio.

Scopul primordial al Internetului este schimbul de informatii, de aceea printre principiile de baza ale acestuia se afla excluderea oricaror mesaje comerciale.

Internetul a schimbat fundamental aproape fiecare aspect al vietii noastre. Din modul in care interactionam cu prietenii, familia, colegii si intreprinderile, o tehnologie care era in faza incipienta cu doar 20 de ani in urma, este acum considerata indispensabila pentru multi oameni.

Companiile inteleg valoarea pe care le ofera Internetul, oferind oportunitati interactive de a se conecta cu clientii actuali si de a atrage noi consumatori.  Odata cu evolutia Internetului, companiile vor continua sa isi perfectioneze eforturile de marketing online, ajungand la un numar mai mare de potentiali cumparatori decat inainte.

Ce este web marketing-ul?

Marketingul web se refera la o categorie larga de publicitate care ia multe forme diferite, dar implica, in general, orice activitate de marketing desfasurata online.

Marketerii si-au schimbat eforturile online, deoarece tinde sa fie semnificativ mai putin costisitor.  Multe spatii publicitare online sunt gratuite. Companiile pot incarca videoclipuri pe Youtube sau pot sa inceapa un blog fara costuri.

Internetul prezinta, de asemenea, noi oportunitati interesante pentru companii de a-si profileze clientii.

Spatiul interactiv al Internetului simplifica capacitatea unei companii de a urmari, stoca si analiza date despre datele demografice ale unui client, preferintele personale si comportamentul online.

Aceste date permit agentului de publicitate sa ofere o experienta de anunt mai personalizata si mai relevanta pentru client.

Display advertising (Afisare in reteaua de display) – Utilizarea anunturilor , bannere si a altor anunturi grafice pentru comercializarea produselor online.

Search Engine Marketing – Utilizarea motoarelor de cautare pentru a ajuta utilizatorii sa se conecteze cu produsele si serviciile pe care le intereseaza cel mai mult. Companiile pot plati pentru a primi clasament preferential intr-o lista cu rezultatele cautarii.

Search Engine Optimization (Optimizarea motoarelor de cautare) – Un mod gratuit si organic pentru companii de a-si imbunatati vizibilitatea in motoarele de cautare.

Social Media Marketing – Foloseste site-uri ca Facebook si Twitter pentru a te conecta cu clientii.

Email Marketing – Comunicarea cu clientii prin utilizarea unor e-mailuri proiectate cu atentie.

Referral Marketing – Utilizarea canalelor de internet pentru a incuraja consumatorii sa recomande produse prietenilor si familiilor lor.

0 Shares
You May Also Like