Ce face un programator, în afară de programare?

Ce face un programator, în afară de programare?

0 Shares
0
0
0

Ce face un programator, în afară de programare?
Cu toții cunoaștem pe cineva care lucrează în IT și știm cât de mulțumiți sunt de joburile avute, și de condițiile de muncă. De asemenea, se știe faptul că IT-ul este un domeniu de activitate în care salariile sunt cu mult peste media salariilor din țară.

De aceea, în continuare, vei putea descoperi cateva informații foarte utile despre ceea ce face fiecare tip de programator. Vei putea stabili apoi care sunt cele mai bune cursuri programator it pentru cariera ta, după care vei putea face pasul cel mare – să te înscrii la un curs de programare.

Categorii de programatori

Este foarte important ca înainte să te înscrii la un curs de programatori, să știi că există patru categorii principale de programatori, și anume: computer hardware programmer, web developer, database developer și software developer.

Un programator hardware este implicat în activități precum cercetare și design, dar și dezvoltarea și testarea codurilor create. Programatorii hardware lucrează cu limbaje de programare precum C, C++ si Java.

Exista apoi software developeri care sunt responsabili de dezvoltarea, crearea și modificarea programelor rulate de sistemele de operare ale PC-urilor, ale rețelelor sau ale telefoanelor. Un astfel de programator este cel care dezvoltă aplicațiile software și lucrează cu limbaje de programare cum ar fi de exemplu Java, C++, C#, Python, Ruby sau Swift.

Un database developer este un programator de baze de date mai pe înțelesul tuturor, și este cel care are responsabilitatea de a asculta nevoile companiilor, după care, tinand cont de acestea, creează baze de date.

Acești programatori se asigură că bazele de date sunt eficiente, performante și că funcționează perfect. La nevoie, ei corectează și eventualele bug-uri sau erori. Dintre limbajele de programare cu care lucrează un asemenea programator amintim SQL si MySQL.

În ceea ce privește un web developer, acesta este cel care se ocupă de proiectarea, crearea și modificarea site-urilor web. Un astfel de programator analizează nevoile utilizatorilor, iar apoi concep designul și structura site-ului.

Poate nu știai, dar chiar și blogurile personale au nevoie de un asemenea programator, pentru ca el le dă structura, funcțiile și informațiile pe care le văd vizitatorii. Un astfel de programator lucrează cu limbaje de programare precum: Java, JavaScript, Ruby, Swift, ASP.NET, Python, HTML/CSS.

Acum că ați aflat pe scurt ce face fiecare categorie de programatori, dar și ce limbaje de programare folosesc aceștia, cu siguranță doriți să aflați și ce face un programator în afară de programare. Iată câteva dintre sarcinile pe care acesta le are de făcut zi cu zi, în afară de programare.

  1. Colaborează cu restul colegilor din companie la planificarea produsului

Programatorul este implicat în procesul de dezvoltare a produsului încă de la început. Înainte să scrie prima linie de cod, programatorul colaborează cu ceilalți angajați ai companiei, pentru a înțelege corect produsul și pentru a-l dezvolta corect.

Programatorii trebuie să se implice în acest proces foarte mult, astfel încât să fie siguri că au înțeles care sunt cerințele, iar produsul final să îndeplinească fiecare cerință.

  1. Folosește mai multe limbaje de programare

Cu siguranță un programator cunoaște mai multe limbaje de programare. Este firesc acest lucru, pentru dezvoltarea optimă a produsului. Un bun programator cunoaște mai multe limbaje, și cel puțin în câteva dintre acestea este supraspecializat.

  1. Se ocupă de testări

Pentru un programator este foarte important să știe să scrie un cod în mai multe limbaje de programare, dar este foarte important și să se asigure că produsul pe care l-a obținut funcționează corect.

De aceea, programatorii petrec mult timp testând codul pe care îl scriu, mai ales dacă lucrează împreună cu alți programatori. Este firesc acest lucru, pentru că trebuie să fie siguri că părțile de cod care sunt dezvoltate de către ceilalți programatori sunt compatibile cu cele scrise de ei.

  1. Programatorii dezvoltă specificații noi

După testarea și lansarea produsului, programatorii creaza update-uri și apoi extind specificațiile produsului respectiv. De exemplu, dezvoltatorii și inginerii pot să programeze update-uri periodice, iar programatorii sunt cei care vor scrie acele update-uri.

Așadar, ați aflat care sunt categoriile de programatori în acest articol, ce face fiecare tip de programator, dar ați descoperit, de asemenea, și ce mai face un programator în afară de programare.

Acum, după ce ați acumulat atâtea informații, vă este mult mai ușor să vă gândiți la ceea ce vi se potrivește cel mai bine, iar apoi să vă înscrieți la cele mai bune cursuri de programator 2020.

Urmați un asemenea curs, și veți avea șanse să urmați o carieră strălucitoare în IT, o carieră care poate să vă aducă multe satisfacții.

0 Shares
You May Also Like