mobile phones

Ce lista cu service-urile autorizate ofera Apple pe site-ul sau oficial?

0 Shares
0
0
0
mobile phones

Telefonia mobila a evoluat foarte mult in ultimii ani de la telefoanele clasice la adevarate smartphone-uri cu aplicatii tot mai diversificate. Smartphone-urile iPhone sunt unele dintre cele mai scumpe de pe piata, iar repararea lor in afara garantiei nu reprezinta o operatiune foarte ieftina in service-urile Apple.

Inca de la aparitia acestora, au aparut diverse ghiduri care ajuta utilizatorii smartphone-urilor sa isi repare singuri dispozitivul avariat, fie acestia il repara contra cost, la un pret mult mai mic. Insa nu toate componentele dintr-un iPhone pot fi schimbate in service-uri neautorizate, multi utilizatori fiind intampinati de mesaje de eroare, dispozitivul fiind imposibil de utilizat dupa inlocuirea senzorului de amprenta.

Desi multi utilizatori de iPhone si-au schimbat in trecut butonul Home, care are integrat senzorul de amprenta incepand cu modelul iPhone 5S, abia peste cativa ani au aparut probleme cu iPhone-uri reparate in service-uri neoficiale.

Aceste probleme au fost semnalate din sistemul iOS 9. Utilizatorii de iPhone 6, 6 Plus si modelul 6S care au avut diverse operatiuni in ultimii ani sau care folosesc iOS 9 practic au ramas cu dispozitive imposibil de folosit si cu mesaje de eroare permanente. Aceasta eroare este practic intentionata, nefiind implementata neaparat pentru a opri reparatiile realizate in service-uri neautorizate Apple ci, practic pentru a proteja securitatea si intimitatea utilizatorilor iPhone.

Incepand cu sistemul de operare iOS 9, modelele iPhone 6 sau mai noi nu mai pot accepta inlocuirea senzorului de amprenta. Practic, fiecare buton si panglica de conectare au coduri unice fiind atasate permanent la dispozitivul iPhone. In momentul in care componentele uzate sunt inlocuite cu altele noi si nu au semnatura Apple, dispozitivul se va bloca permanent, fara a putea fi reparat.

Apple a folosit aceasta metoda de protectie pentru a evita inlocuirea butonului cu unul neoficial si de a duce in  eroare sistemul Touch ID. Apple incearca prin aceste masuri sa evite frauda in cazul unui smartphone pierdut, tinand cont ca cele mai multe conturi inclusiv cel bancar legat de Apple Pay, sunt protejate de acest senzor.

Daca aveti probleme cu butonul Home este recomandat sa nu incercati sa il reparati pe cont propriu sau la un service neautorizat.

In Romania, Apple ofera service iPhone prin intermediul operatorilor de telefonie mobila si totodata prin cativa parteneri locali. Chiar in cazul in care smartphone-ul iPhone nu mai este in garantie, trebuie sa apelati exclusiv la serviciile acestora pentru a nu avea probleme mai tarziu in urma reparatiilor.

Compania Apple va ofera o lista cu toate service-urile autorizate pe site-ul sau oficial. Deci trebuie sa luati in calcul ca daca va doriti cu orice pret achizitionarea unui smartphone iPhone care are un pret destul de ridicat va trebui sa va ganditi automat ca un service pentru dispozitivul dumneavoastra nu va fi deloc ieftin.

Trebuie inteles de la bun inceput ca un producator de talia Apple nu isi permite sa lucreze neprofesionist pentru ca altfel imaginea companiei ar avea mult de suferit si asta se va reflecta in vanzarile dispozitivelor iPhone.

0 Shares
You May Also Like