Ce poti sa vizitezi in Romania?

Ce poti sa vizitezi in Romania?
Noi romanii, de foarte multe ori visam sa vizitam diferite tari de pe continent, sau visam sa vizitam alte tari de pe alte continente, fara a ne vizita insa tara, si fara a vedea cat de multe locuri frumoase avem de vizitat in Romania.

Cu siguranta, fiecare dintre noi ar trebui sa cautam punctele de atractie ale tarii, pentru ca vom avea ce sa vedem. De acest lucru sunt convinsi si turistii straini, care opteaza anual pentru excursii Romania, vizitand diferite locuri ale tarii.

In primul rand, atat noi romanii, cat si strainii, am putea sa vizitam litoralul Marii Negre, care incepand de pe la inceputul lunii mai, si pana undeva pe la mijlocul lunii septembrie este plin de turisti.

Si la noi in tara se gasesc statiuni incredibil de frumoase, printre care Mamaia, care aduna zilnic zeci de mii de turisti, iar conditiile oferite de catre hoteluri sunt perfecte, si vin la un raport calitate – pret foarte bun.

Delta Dunarii poate sa fie iarasi un punct de atractie pentru toti cei care isi doresc sa viziteze Romania. Cei care vor urma traseul de 5 ore pe canalele fluviului, cu siguranta vor ramane impresionati de experienta, si isi vor dori sa o repete din nou cat mai curand. Plus de asta, o excursie in Delta Dunarii, poate sa elibereze mai rapid tensiunea decat o sedinta Yoga de exemplu.

Un alt punct de atractie al tarii, ar fi Transfagarasanul, care datorita curbelor sale, este visul oricarui sofer care isi doreste sa traiasca cele mai tari senzatii la volan. Acesta este un drum salbatic, cucerit de catre om, acolo unde forma muntoasa abrupta este imbinata in cel mai armonios mod posibil cu soseaua, iar valea este plina de peisaje remarcabile.

Vizitand acest loc, vei avea senzatia ca muntele alearga la vale, iar tut e poti opri oriunde pe marginea drumului pentru a admira peisajul.

In cazul persoanelor care sunt pasionate de cladirile medievale si de cultura Evului Mediu, orasul Sihisoara din judetul Mures poate sa reprezinte unul dintre cele mai interesante obiective turistice de la noi din tara. In aest oras se va putea vizita Turnul cu Ceas, Sala Armelor sau Camera de Tortura, ori Piata Centrala.

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase din tara, care merita sa fie vizitat de catre turisti, datorita faptului ca totul pare minimalist si modest, insa orasul este caracterizat de o finite graitoare, strazile sunt pietruite minunat si ne prezinta perioada dominarii habsuburgice.

Salina Turda, aflata in orasul Turda, la 30 de kilometric de Cluj Napoca reprezinta fara doar si poate punctul de atractie cel mai important din Transilvania. Salina Turda este precum o lume subterana, acolo unde temperatura medie este de 10 grade Celsius.

Cei care viziteaza acest loc, pot avea o experienta nemaipomenita, datorita faptului ca pot vedea un lac natural in interiorul salinei care permite o plimbare cu barca, pot sa vada deasemenea un muzeu natural, pot vedea un teren elegant de sport, pot vizitea un amfiteatru unde se desfasoara fel si fel de evenimente, sau pot sa isi duca copiii la locul special amenajat pentru joaca.

Cazanele Dunarii, pot representa un alt punct de atractie pentru turisti, mai ales pentru cei pasionati de istorie, care isi doresc sa vada statuia impunatoare a lui Decebal.

Deasemenea, Cetatea Alba Iulia Carolina poate reprezenta un alt punct de atractie pentru turisti, care este vizitata anual de zeci sau sute de mii de persoane.

Arata-le si prietenilor tai!

Citeste si alte postari

See all posts