Ce sunt si cum functioneaza excavatoarele?

Ce sunt si cum functioneaza excavatoarele?

0 Shares
0
0
0

Ce sunt si cum functioneaza excavatoarele?
Un excavator este o masina de constructie care poate fi folosita pentru sapat. Aceste utilaje sunt de foarte multe ori vazute de catre oameni pe strada cand sapa santuri pentru a repara conducte pentru a introduce alte conducte noi pentru retelele de apa si canal.

O groapa uriasa de care are nevoie subsolul unei case sau o parcare subterana este, de asemenea, sapata cu un excavator. Barbatii faceau acest lucru cu bratele si o lopata acum mai multe decenii, dar aceasta sarcina a necesitat o multime de barbati si mult timp de lucru. Este mult mai rapid cu un excavator.

Astazi este si mai ieftin de facut o astfel de lucrare folosind excavatorul, decat platind muncitori sa sape manual, plus ca timpul de executie a sapaturii este mult mai rapid cu excavatorul.

Excavatoarele se conduc fie pe roti, acestea sunt numite excavatoare pe roti, fie sunt necesare excavatoare cu senile care sunt necesare pentru terenuri mai dificile. Un excavator are un motor pentru sapat si o bara lunga in fata, brat sau brat. Pe fata exista o lopata. Acestea se mai numesc si linguri.

Alegerea unui excavator

Piata ofera doua grupe principale de excavatoare mecanice: excavatoare pe pneuri si excavatoare pe senile. Ambele configuratii au avantajele si dezavantajele lor si este important sa stabiliti care este cea mai potrivita nevoilor dvs.

Trebuie apoi sa se stabileasca daca aveti nevoie de o galeata „standard” sau de un design specific. Exista mici diferente semnificative intre diferite lame si chiar intre producatorii individuali; lopata mecanica este un echipament versatil si de multe ori este suficient sa schimbati dispozitivul in functie de munca pe care o aveti de facut.

Cu toate acestea, exista unele configuratii care sunt adaptate conditiilor speciale, cum ar fi:

Excavatoare de demolare, a caror vigoare a fost extinsa pentru a putea ajunge in partea superioara a cladirilor cu ajutorul instrumentelor de demolare. In general, cabina dvs. este protejata de caderea materialului si poate fi inclinata pentru a permite operatorului sa-si vada lucrarile.

Excavatoare fara spate care se pot roti fara a depasi amprenta. Astfel, puteti lucra langa perete fara a risca sa il atingeti. Excavatoarele de mers sunt echipate cu „picioare” care pot lucra pe terenuri abrupte sau dificile.

Excavatoare “multifunctionale”, al caror brat are imbinari suplimentare care extind numarul de miscari posibile si utilizeaza masina intr-o varietate de moduri.

De asemenea, sunt mentionate versiunile de cale ferata / rutiera care sunt utilizate pentru retelele feroviare, dragatoarele care pot lucra pe suprafetele apei si multe altele.

Cele mai importante criterii de selectie pentru un excavator sunt dimensiunea si performanta acestuia. Dimensiunea masinii este determinata de greutatea sa de functionare (se vorbeste, de exemplu, despre un excavator de 10 t).

Gama de dimensiuni disponibile este extrem de larga, de la mai putin de 1 t pentru cea mai mica pana la 100 t pentru excavatoarele miniere utilizate in aer liber.

Trebuie sa alegeti intre un excavator adaptat nevoilor dvs. – un model prea mic poate sa nu corespunda lucrarilor de facut – in timp ce o masinarie prea mare poate fi prea voluminoasa si, mai ales, costisitoare.

Greutatea cupei ofera o globala despre marime; cu toate acestea, este important sa va asigurati ca bratul acopera distanta maxima la care sa lucrati. Majoritatea producatorilor includ o grafica in documentatia lor tehnica care reprezinta cinetica bratului si permite astfel afisarea inaltimilor si adancimilor maxime realizabile.

Un alt parametru important este performanta motorului, in special pentru grupul hidraulic si instrumentele care pot fi conectate la acesta. Acesta este mai mult sau mai putin legat de dimensiunea excavatorului, dar poate varia; un motor mai puternic poate permite efectuarea de lucrari mai grele.

Excavatoarele sunt cu motoare diesel, chiar daca in ultimii ani au aparut pe piata unele modele hibride diesel / electric echipate cu sisteme de recuperare a energiei. Prin urmare, acest echipament este supus standardelor de protectie a mediului care se aplica in tarile tinta.

De ce un excavator pe senile?

Ar trebui sa folositi un excavator pe senile daca masina trebuie sa functioneze in zone inegale sau pe roca libera. Masinile cu senile au o putere de conducere excelenta si o buna distributie a masei pe intreaga zona de contact. Distanta si latimea senilelor favorizeaza stabilitatea masinii, iar senilele largi sunt interesante si in zonele cu pamant moale (zone de mlastina).

Cu toate acestea, uzura progreseaza mult mai repede pe podelele mai dure (si abrazive). Pentru aceasta, viteza de deplasare a unui excavator pe senile este de maximum 5 km / h, ceea ce limiteaza utilizarea acestuia la aplicatii in care excavatorul nu trebuie sa se deplaseze frecvent si pe distante mari.

De ce un excavator pe anvelope?

Un excavator pe anvelope  are o viteza de conducere semnificativ mai mare de aproximativ 35 km / h. Acest lucru il face mai potrivit pentru lucrarile in care aparatul trebuie sa fie mobil. Rotile au o tractiune mai mica din cauza zonei lor de contact mai mici decat in cazul senilelor, dar sunt mai potrivite pentru suprafetele dure (beton, asfalt etc.)

Ei bine, indiferent de scopul in care aveti nevoie sa folositi utilajul accesand https://www.retutilaje.ro/utilaje-mare-mecanizare/incarcatoare/incarcatoare-frontale, veti putea alege excavatorul dorit, care poate fi prevazut cu o cupa pentru incarcarea frontala. Un excavator pe anvelope este ideal in acest caz.

0 Shares
You May Also Like