Cum aleg un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Cum aleg un smartphone?
Smartphone-urile sunt una dintre necesitatile oamenilor in aceste zile, iar din acest motiv, este firesc ca fiecare persoana sa isi doreasca un smartphone performant, care sa functioneze fara probleme, care sa nu se blocheze in timpul utilizarii, si care sa faca fata tuturor cerintelor.

Alegerea celui mai bun smartphone insa, cu siguranta nu este o sarcina simplu de efectuat, dat fiind faptul ca exista pe piata in clipa de fata atat de multi producatori de telefoane mobile inteligente, care vin in intampinarea utilizatorilor cu diferite smartphone-uri, unele foarte scumpe, altele foarte ieftine, dar exista si telefoane cu preturi medii.

Telefoane premium

Daca doriti un model premium de varf din gama Apple, Samsung sau Huawei, asteptati-va la o suma de cateva mii de lei pe care trebuie sa o platiti, in cazul in care cumparati un asemenea smartphone nou.

Telefoanele care fac parte din aceasta gama sunt echipate in mod obisnuit cu ecrane mari, constructii premium si toate cele mai recente caracteristici, precum recunoasterea fetei, incarcare rapida, incarcare wireless si impermeabilizare.

Un avantaj esential al telefoanelor premium este adesea camera foto. Cu multe modele de telefoane mobile inteligente care prezinta acum mai multe lentile, inclusiv teleobiectiv si ultra-lat, puteti face cateva fotografii cu adevarat impresionante.

Telefoane de gama medie

Daca aparatul foto al smartphone-urilor nu este o prioritate si puteti trai fara cele mai noi modele, un pas catre piata intermediara va poate salva o suma semnificativa de bani. Inca puteti gasi aici telefoane extrem de capabile, cu ecrane bune, durata de viata a bateriei si o gama placuta de functii utile.

Telefoane low cost

Cumparaturile din cel mai ieftin segment al pietei de telefoane mobile sunt cel mai dificil de efectuat, dat fiind faptul ca exista o gama de dispozitive ieftine, care este cel mai bine de evitat, dar din fericire, aici mai exista si unele modele bune.

Va puteti astepta la o constructie mai ieftina si mai multe modele de baza in aceasta gama de preturi, dar durata de viata a bateriei poate fi inca foarte buna, iar unele modele au camere foto decente.

iOS sau Android: care sistem de operare este cel mai bun?

Sistemul de operare (OS) este mai exact software-ul care alimenteaza telefonul, si este cel de care depinde cum arata interfata telefonului si ce aplicatii poate rula, si joaca un rol important in cat de usor este de utilizat. Exista doi jucatori principali dintre care puteti alege: iOS (Apple iPhones) si Android.

Android Android este proiectat de Google si este folosit de o gama larga de producatori, de la marci mai mari precum Samsung, Huawei si Motorola, pana la marci in crestere precum OnePlus si Honor. Android arata si se comporta usor diferit in functie de cine fabrica telefonul, dar elementele de baza sunt in esenta aceleasi.

In general este usor de utilizat, extrem de personalizabil si ofera acces la o mare varietate de aplicatii, jocuri si divertisment disponibile din magazinul Google Play. Exista, de asemenea, o multime de telefoane Android pentru a alege din orice buget.

Apple iOS: Toate telefoanele iPhone folosesc iOS si, spre deosebire de Android, experienta de utilizare a sistemului de operare este similara oricarui iPhone pe care il cumparati. Noile actualizari ale iOS sunt lansate in fiecare an, dar este posibil ca unele dispozitive iPhone mai vechi sa poata rula doar versiuni mai vechi. De exemplu, numai iPhone-uri de la iPhone 5s si inclusiv iPhone 5 pot rula iOS 11.

Daca iPhone-ul dvs. nu este compatibil, cu siguranta va veti de lipsi unele dintre cele mai recente aplicatii, functii si patch-uri de securitate introduse de Apple.

Sistemul de operare este usor de utilizat si rapid de invatat, chiar daca nu ati mai folosit un smartphone inainte, sau nu un model iPhone. Ofera acces la magazinul de aplicatii Apple bine aprovizionat, unde aplicatiile sunt verificate inainte de a fi lansate, astfel incat sa va asigurati ca sunt sigure de utilizat.

In afara tuturor acestor detalii, atunci cand vine vorba despre alegerea unui smartphone, cu siguranta caracteristicile tehnice joaca un rol foarte important. Aici amintim dimensiunile ecranului si rezolutia acestuia.

Apoi, conteaza foarte mult procesorul telefonului, spatiul de stocare si memoria RAM a dispozitivului, camera foto, care pentru unii utlizatori, reprezinta cel mai important aspect de luat in considerare atunci cand isi aleg smartphone-ul.

Nu in ultimul rand, atunci cand vine vorba despre alegerea unui smartphone, utilizatorii trebuie sa ia in considerare un alt detaliu foarte important: telefon nou sau telefon second hand.

Exista utilizatori care opteaza doar pentru telefoane mobile noi, in timp ce multi alti utilizatori, isi indreapta atentia spre https://www.totalconvert.ro/produse/telefoane-second-hand-iphone-samsung, cu scopul de a-si alege un smartphone de la un brand de top, care in ciuda faptului ca nu este nou, dispune de specificatii tehnice impresionante, si functioneaza fara probleme.

Pentru cei care nu au un buget mare la dispozitie, aceasta este singura sansa de a-si cumpara smartphone-uri performante, la preturi mici.

0 Shares
You May Also Like