Ce trebuie sa stim despre ia nationala

Ce trebuie sa stim despre ia nationala?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stim despre ia nationala

Romania este o tara frumoasa, care are cu ce sa isi suprinda locuitorii, dar si turistii, asa ca in urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect.

Important de precizat este faptul ca avem o tara frumoasa, cu toate formele de relief, avem o tara cu foarte multe obiective turistice, avem o tara bogata in istorie si traditii, avem o tara de care ne putem mandri.

Tara noastra le poate oferi turistilor foarte multe suveniruri, printre care o ie nationala de la Spinmag, care este o piesa vestimentara cu adevarat spectaculoasa, si despre care veti putea sa descoperiti in urmatoarele randuri, o multime de lucruri foarte interesante.

In aceste zile, purtarea bluzei traditionale a devenit foarte la moda. Acest lucru este foarte bun, desigur, dar bluzele vechi si autentice sunt puse in pericol pentru ca femeile invarsta care traiesc in mod traditional sunt adesea ingropate purtand bluza lor, astfel incat dorintele lor sunt ca acestea sa poata fi recunoscute de rudele lor cand ajung in viata de dupa moarte. Fireste, aceasta este doar o traditie, insa multe femei tin la aceasta traditie.

Ziua Mondiala a iei romanesti

Ia nationala reprezinta o adevarata comoara nationala pentru tara noastra, iar acest lucru este cunoscut la nivel international, drept dovada exista o zi in an (24 Iunie) in care se sarbatoreste ziua mondiala a iei. Comunitatile romanesti din peste 40 de tari si peste 100 de orase au facut acest eveniment cu adevarat global. Daca sunteti curios sa aflati de ce a fost aleasa aceasta data specifica, veti afla ca in aceasta zi, romanii sarbatoresc Sanziene, un festival anual in cinstea zanei.

Se spune ca acest eveniment important pentru romani poate fi usor comparata cu sarbatoarea suedeza de vara si se crede a fi o sarbatoare pagana a solstitiului de vara din iunie. In Romania, merge asa: cele mai frumoase femei se imbraca in alb si petrec ziua cautand si luand flori pe care le folosesc pentru a face coroane florale pe care le poarta in timp ce se intorc in sat in timpul caderii de noapte.

Acolo, se intalnesc cu cei dragi si danseaza in jurul unui foc de tabara. In cele din urma, coroanele sunt aruncate peste case si se crede ca daca coroana cade, inseamna ca cineva va muri in acea casa. Dar daca coroana ramane pe acoperisul casei, proprietarii acelei case vor avea o bogatie mare. De asemenea, se crede ca in noaptea Sanzienei Eva, Portile Cerului sunt deschise, ceea ce il face cea mai puternica noapte pentru toate formele de magie – in special vrajile de dragoste.

Daca inima ta ar purta o haina, care ar fi ea?

Astazi, putem sa vedem peste tot in Romania femeile, fetele tinere, chiar si turistii care se plimba in jurul “iei”, ceea ce inseamna ca purtarea bluzei traditionale romanesti a devenit o tendinta nationala, nu doar o moda in Cluj Napoca, in Bucuresti sau in alte orase ale tarii.

In cazul in care doriti sa detineti o asemenea piesa vestimentara, puteti sa va indreptati atentia spre o ie nationala de la Spinmag, pe care o puteti purta atat in viata de zi cu zi, cat si atunci cand doriti sa aveti o tinuta impecabila la un anumit eveniment.

Si ca un raspuns pentru intrebarea, “Daca inima ta ar purta o haina, care ar fi aceasta?”, cu siguranta daca inima ta ar purta o haina, aceasta ar fi ia nationala.

0 Shares
You May Also Like