Ce spun specialistii despre serviciile de live suport si de ce le recomanda

Ce spun specialistii despre serviciile de live suport si de ce le recomanda?

0 Shares
0
0
0

Ce spun specialistii despre serviciile de live suport si de ce le recomanda

In cateva luni de la lansarea chat-ului live pe site-ul lor web, WP Engine a reusit sa rezolve mai mult de 90% din toate intrebari si probleme imediat – reducand costurile de asistenta pentru clienti aproape peste noapte. Acesta este insa doar un exemplu despre potentialul celor mai bune servicii de live suport.

Chatul construieste relatii de incredere cu cumparatorii

Cand intrati intr-un magazin fizic, retailerul are sansa de a construi o relatie cu clientul in timpul procesului de vanzare . Acest lucru il ajuta sa stabileasca incredere si sa faca vanzarea. Dar online, nu se poate face asta. Consumatorii sunt in mod natural sceptici de a cumpara lucruri de la oameni pe care nu ii cunosc. Este natura umana. Dar, cu chat-ul live, puteti avea o conversatie directa cu cumparatorul care va permite sa creati o relatie bazata pe incredere si sa diminuati decalajul dintre cumparaturile online si offline.

Increderea este extrem de importanta in lumea afacerilor. Daca un cumparator nu are incredere in tine, nu va furniza informatiile de contact sau nu  va impartasi datele personale.

Un studiu realizat de ATG (acum achizitionat de Oracle) in Global Consumer Trends a constatat ca 90% dintre clienti au declarat ca butonul „Live Chat” le ofera incredere ca pot primi ajutor daca au nevoie. Fara chat live, va trebui sa muncesti mult mai mult pentru a convinge vizitatorii site-ului.

Obtineti un avantaj competitiv

Oferirea de chat-uri in direct, va ofera o oportunitate excelenta de a obtine un avantaj competitiv fata de competitori. Un studiu efectuat in cadrul chat-urilor facute de Telus International a constatat ca multe companii nu beneficiaza inca de puterea de a utiliza chat-ul live pe site-urile lor web. De fapt, propriul nostru studiu de chat live pe 1.000 de site-uri a constatat ca doar 9% dintre site-urile utilizeaza chat-ul live pentru a oferi asistenta in timp real clientilor lor.

Josh Ledgard, fondatorul Kick Off Labs, este un fan pentru  utilizarea serviciului de chat live ca o modalitate de a se diferentia de concurenta. Deci, data viitoare cand un cumparator va va intreba cum sunteti diferiti de concurentii dvs., puteti raspunde folosind chat-ul live.

Mariti valoarea medie a comenzii

Chatul live nu te ajuta doar sa cresti vanzarile, ci te ajuta sa cresti si valoarea unei vanzari!

Folosind chat-ul live pentru a discuta cu cumparatorul si pentru a intelege nevoile acestuis , puteti recomanda produse si servicii similare prin vanzare si vanzare incrucisata pentru a creste valoarea medie a comenzii.

De exemplu, daca un cumparator incearca sa cumpere un laptop nou, un agent de chat poate raspunde recomandand un laptop care sa raspunda nevoilor sale. Dar, un agent poate creste si valoarea medie a comenzii prin recomandarea unei huse pentru laptop, a unui rucsac si a accesoriilor legate de laptop.

Retailerul de Internet a descoperit ca Virgin Airlines folosea chat-ul live pentru a-si transforma afacerile la propriu. Folosind software-ul de chat live, acestia au vandut clientilor  produse suplimentare si i-au convertit de 3,5 ori mai des, de unde a rezultat o crestere totala cu 15% a valorii comenzii medii.

0 Shares
You May Also Like