Cine isi poate dori un cablu usb iPhone contrafacut?

0 Shares
0
0
0

Cine isi poate dori un cablu usb iPhone contrafacut?
Cablurile de date USB au dubla functie. In primul rand, pot fi folosite pentru a incarca dispozitivul iPhone. In al doilea rand, sunt folosite pentru descarcarea datelor de pe un dispozitiv mobil iPhone pe un calculator sau un laptop. Este important de verificat daca aceste cabluri de date USB sunt originale sau contrafacute.

Diferentele o sa apara dupa un anumit timp de functionare, de regula cele contrafacute nu se mentin in stare de functionare o perioada indelungata. Exista multe diferente vizibile intre cablurile originale si cele contrafacute care se pot realiza pentru iPhone.

Bineinteles ca exista multe cabluri compatibile cu iPhone, dar cei de la Apple nu considera normal ca acestea sa fie utilizate de catre utilizatorii brandului.

Cablurile originale marca Apple sunt realizate dintr-o singura bucata, sunt netede si au contactele rotunjite si netede. Pe langa aceste elemente, latimea si lungimea elementului de etansare Apple sunt uniforme (7.7 mm x 12 mm).

De asemenea, pe placuta frontala exista o insertie gri sau metalica care garanteaza in plus, daca mai este cazul, ca acel cablu este un produs original, marca Apple. In schimb, cablurile contrafacute sunt total diferite de cele originale.

Sunt realizate din mai multe bucati, au un finisaj brut si mai ales neuniform, iar contactele sunt in unghi drept si cu suprafata neuniforma. Aceste aspecte trebuie sa va dea de gandit in momentul in care achizitionati un cablu usb iPhone si sa puteti sti ca acesta este un cablu USB contrafacut care poate fi compatibil cu telefonul sau dispozitivul de la Apple.

Potrivit indicatiilor corecte pe care compania Apple le-a imprimat pe adaptorul sau, acesta livreaza energia catre dispozitiv cu o putere sporita de 10 W, in timp ce un adaptor contrafacut nu va livra decat 5W.

Asta inseamna ca folosind un adaptor contrafacut, va dura mult mai mult chiar si de doua ori mai mult sa va incarcati dispozitivul de la Apple decat daca ati folosit un adaptor original. Incarcatorul contrafacut este destul de zgomotos si totodata de o calitate foarte slaba, un lucru la care cred ca se asteapta oricine atunci cand alege sa faca o economie serioasa in buget facand rabat de la calitatea produsului.

Calitatea produsului nu este insa singura problema a incarcatoarelor contrafacute. Una din cele mai grave probleme care ar trebui sa va ingrijoreze  este legata de siguranta. Reglementarile internationale de siguranta prevad un loc liber de 4 mm intre partile de inalta tensiune si joasa tensiune ale oricarui transformator.

Adaptoarele Apple originale trec usor peste aceasta proba, practic avand un spatiu liber intre cele doua parti de 5.6 mm, in schimb cele contrafacute ofera un spatiu de doar 0.6 mm. Asta inseamna practic ca cea mai mica picatura de apa care este condensata in interiorul incarcatorului si trece de spatiul mic va produce o explozie si poate realiza o electrocutare a persoanei aflate in apropiere.

In caz ca nu observati daca adaptoarele sunt contrafacute, pretul acestora ar trebui sa va dea de gandit. Un pret foarte mic va asigura daca mai era cazul ca acestea sunt produse contrafacute.

0 Shares
You May Also Like