Cum ajunge un site pe prima pagina Google?

0 Shares
0
0
0

Cum ajunge un site pe prima pagina Google?Cu siguranta, in calitate de antreprenor, v-ati pus de mai multe ori intrebarea “cum ajunge un site pe prima pagina Google?”, si de multe ori ati cautat pe Google raspuns pentru aceasta intrebare.

Exista multi factori care influenteaza clasarea site-ului in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare, Google in cazul de fata. Va trebui sa aveti o strategie seo cat mai inteligenta, va trebui de-asemenea sa aveti obiective realiste. Tineti cont de faptul ca fiecare obiectiv pe care il aveti, reprezinta o faza a proiectului.

Este foarte important sa studiati cu mare atentie concurenta si sa trageti concluziile cele mai bune, sa faceti o implementare care sa castige un scort cat mai mare decat al concurentei, in fata motorului de cautare Google. Trebuie sa aveti insa in vedere faptul ca scorul de relevanta nu poate fi crescut peste noapte, ceea ce inseamna ca trebuie sa aveti rabdare si sa tineti fiecare faza a proiectului sub observare.

Este important sa aveti la cunostinta si faptul ca nici un concurent nu doarme, si ca si acestia muncesc pentru a-si mentine sau pentru a-si imbunatati pozitia in Google, deci lucrurile sunt cat se poate de simple: in timp ce munciti pentru a va duce site-ul pe prima pagina in Google, trebuie sa studiati cu atentie si concurenta, mai ales daca are continutul indexat de 4 – 5 ani.

Trebuie sa acordati o mare importanta fiecarui element al site-ului, dar si link-urilor externe; si trebuie sa stiti ca in cazul in care site-ul dvs. este unul nou, sunt mari sanse sa aveti un mare dezavantaj datorita unor eventuale penalizari ale update-urilor de algoritm Google, Pinguin 2.0, Pinguin si Panda.

Nu trebuie sa aveti acea strategie de a atrage link-uri in cantitati mari inca de la inceput, pentru a nu permite ca link-urile primite sa fie catalogate drept ne-naturale.

Cum functioneaza Google?

Cu siguranta, nici un specialist SEO nu va poate spune ca stie cum functioneaza Google 100%, insa se stie faptul ca recomandarile Google Guidelines este nevoie sa fie urmate neaparat, si ca in SEO nu exista scurtaturi. Exista 3 elemente de care este necesar sa se tina cont cand vine vorba despre optimizarea unui site.

  1. Web crawler

Web crawler-ul sau robotelul Gllgole se ocupa de citirea continutului site-urilor din baza de date. Paginile noi vor fi adaugate in baza de date, iar web crawlerul in functie de relevanta continutului, va cataloga fiecare pagina.  De mentionat este faptul ca baza de date creste in permanenta, iar web crawlerul revine mereu asupra rezultatelor si cauta noi linkuri si noi schimbari privind relevanta continutului.

Web crawlerul este hranic cu continut unic si proaspat, iar cand continutul este de cea mai buna calitate, va arata acel continut mai multor utilizatori, pozitionand continutul respectiv cat mai bine, chiar si pe prima pagina Google.

  1. Indexul Google

In ceea ce priveste indexul Google, acesta este cel care detine toate informatiile pe care le-a citit crawler-ul web. Atunci cand site-ul dvs. se modifica, indexul primeste noile informatii. Cu siguranta trebuie sa stiti si ca baza de date care contine informatii indexate, este intr-o continua crestere.

  1. Motorul de cautare

Motorul de cautare este cel responsabil atat in ceea ce priveste baza de date cat si afisarea rezultatelor web. Trece prin indexul de date de fiecare data cand un vizitator efectueaza co cautare.

Motorul de cautare este sustinut de un algoritm, a carui rol este de a afisa rezultatele in functie de relevanta lor, atunci cand vizitatorul face cautarea. Motorul de cautare are ca obiectiv, oferirea celor mai relevante rezultate pentru cautarea efectuata.

Pentru ca un site sa ramana sau sa ajunga pe prima pagina in Google, in final exista cativa factori care pot fi de folos, cum ar fi optimizarea structurii site-ului, optimizarea continutului text (continut de calitate si original), optimizarea link-urilor externe, optimizarea descrierii scurte a paginilor, dar si optimizarea titlurilor. De-asemenea, conteaza foarte mult si popularitatea site-ului pe retelele de socializare.

0 Shares
You May Also Like