Cum aleg o masina de guarit si insurubat?

0 Shares
0
0
0

Cum aleg o masina de guarit si insurubat?Indiferent de faptul ca locuiesti la casa sau la bloc, ai nevoie de unele scule electrice pe care sa fle folosesti in diferite situatii, iar o masina de gaurit si insurubat Wert cu siguranta nu trebuie sa iti lipseasca din colectia de scule si unelte.

O astfel de unealta, cunoscuta si sub denumirea de bormasina, probabil este alaturi de flex (polizor unghiular), cea mai cunoscuta si cea mai des utilizata unealta din mediul casnic. Poate fi folosita atat pentru a gauri cat si pentru a insuruba, deci este o unealta care isi va dovedi eficienta.

Acest articol iti aduce la cunostinta care sunt cateva dintre detaliile pe care neaparat trebuie sa le ai in vedere pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai potrivita. Iata asadar despre ce este vorba!

  1. Puterea uneltei

Fara doar si poate, trebuie sa tii cont de putere in momentul in care ai de gand sa iti cumperi o astfel de unealta. Pentru mediul casnic de exemplu, o masina de gaurit si insurubat care are puterea cuprinsa intre 500 si 900 W, iar cuplul cuprins intre 15 si 35 Nm, este ideala chiar si pentru a fi utilizata in lucrari complexe.

Pentru utilizarea ocazionala insa, iti vei putea indreta atentia spre o unealta care are mai putin de 500 W putere, iar aceasta masina de gaurit si insurubat Wert W1130 care are puterea de 280 W, poate fi alegerea ideala.

  1. Turatia

O alta caracteristica importanta de luat in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unei masini de gaurit si insurubat este reprezentata de turatia acesteia (numarul de rotatii pe minut). Acesta este un criteriu important in conditiile in care nu toate materialele se comporta la fel.

Cand este utilizata pentru a gauri zidaria de exemplu sau metalul, va fi nevoie de o turatia minima este mult mai importanta, pentru ca aceasta asigura lucrul in cele mai sigure si mai bune conditii.

Pentru utilizarea in propria gospodarie, o masina care are 750 RPM poate fi ideala, desi ar fi de preferat o unealta care deaseste 1200 RPM.

  1. Alimentarea

Aici lucrurile sunt cat se poate de simple. Exista asemenea unelte alimentate direct de la priza (cu fir), si masini de gaurit si insurubat cu acumulator. Cele care sunt alimentate de la priza sunt mai puternice, dar au dezavantajul de a depinde tot timpul de priza.

Cele alimentate cu acumulator nu sunt la fel de puternice, dar sunt mai simplu si mai usor de manevrat, pentru ca nu depind de o priza. De preferat ar fi ca daca alegi un model cu acumulator, sa te asiguri ca masina are in dotare sau ca poti cumpara un acumulator de rezerva, pentru ca atunci cand folosesti masina, sa ai un acumulator la incarcat, astfel sa le poti schimba, si sa poti lucra fara probleme.

  1. Greutatea

Cu siguranta greutatea este un factor important. Cu cat masina este mai grea, cu atat este mai greu de manevrat. O unealta care cantareste intre 1 si 3 kg este ideala. Cele care au 3 kg, au si putere, si performante mai bune decat cele mai usoare.

  1. Alte caracteristici

Ar mai fi si alte caracteristici demne de luat in considerare, cum ar fi mandrina de exemplu (sistemul de prindere al burghiului sau al capetelor de insurubare). Masinile din gama superioara au mandrina SDS, in timp ce majoritatea uneltelor au mandrina cu auto-insurubare.

Apoi, numarul de trepte, incersarea sensului de rotatie, percutia si numarul accesoriilor de lucru, sunt alte caracteristici de luat in considerare la alegerea unei asemenea unelte. Nu in ultimul rand, mai conteaza foarte mult marca si modelul uneltei, dar si pretul acesteia, iar masina de gaurit si insurubat Wert poate fi alegerea ideala atat datorita pretului cat si calitatii.

0 Shares
You May Also Like