Cum alegi un GPS auto bun?

Cum alegi un GPS auto bun?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un GPS auto bun?
Un gps auto este un dispozitiv extrem de important pentru orice sofer, pentru ca acesta este dispozitivul care il ajuta sa ajunga la destinatie, indiferent de tara, sau oras.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca atunci cand vine vorba despre alegerea unui astfel de produs, exista o multime de soferi romani care isi indreapta atentia spre navigatoare gps care au preturi foarte mici, scoase pe piata de catre producatori total necunoscuti publicului.

Ei bine, exista si soferi romani care isi indreapta atentia spre producatori care scot pe piata navigatoare gps de cea mai bna calitate, iar aici amintim branduri de top precum MIO, TomTom sau Magellan.

Ei bine, cei care isi doresc un navigator potrivit pentru masina lor ar trebui sa isi indrepte atentia spre unul care sa aiba un display de cat mai mare, pentru ca in functie de cat de mare este display-ul se vad mai mari si mai clare strazile pe navigator.

Designul navigatorului este deasemenea foarte important. Cele mai multe astfel de dispozitive au ecranul cu rezolutia de 48 x 272 pixeli, pe cand cele mai bune ecrane ale navigatoarelor dispun de o rezolutie de 800 x 480 pixeli.

Tot referitor la ecran trebuie mentionat faptul ca aceste dispozitive folosesc ecrane tactile rezistive sau capacitive. Cele mai bune sunt insa cele capacitive, care folosesc elenrtia electrica a degetului pentru a inregistra comenzile.

Specificatiile tehnice ale dispozitivului sunt foarte importante si ele. In mod evident este nevoie ca un sofer sa isi aleaga o navigatie care sa interpeteze cu acuratete pozitia lui, cu ajutorul satelitilor. Se spune ca o navigatie foarte buna nu doar ca stie unde se afla soferul, ci il poate ghida folosind cladirile, semafoarele, ori diferite alte repere de pe traseul de destinatie.

Un alt aspect foarte important este acela ca sistemul de navigatie al gps-ului ar trebui sa ii ofere soferului actualizari despre trafic si hartile gratuite pe viata.

Comenzile vocale ale unui gps sunt foarte importante, la fel ca si conexiunea bluetooth, asa ca un navigator este imortant sa detina aceste specificatii tehnice. Functia bluetooth este foarte importanta pentru ca permite raspunderea la apelurile telefonice fara a mai fi nevoie ca soferul sa isi caute telefonul prin buzunar, prin masina sau geanta.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il cunoasca toti cei care au de gand sa isi cumpere un navigator gps, este acela ca navigatia GPS de cea mai buna calitate cuprinde mai multe puncte de interes disponibile, insa cele mai bune navigatii permit adaugarea punctelor de interes personalizate, care pot fi salvate sau folosite mai apoi.

O navigatie foarte buna este aceea care furnizeaza indicatii ajutatoare si nu creaza distractii inutile de la drum. Mai mult decat atat, cele mai bune navigatoo ofera asistenta la incadrarea pe benzile de circulatie, si ajuta soferii atunci cand trebuie sa iasa pe pe drum. Plus de asta, un navigator bun il informeaza pe sofer cad trebuie sa schimbe banda de mers pentru a schimba directia de mers intr-o intersectie.

Un alt aspect important este acela ca un navigator bun ii permite soferului sa aleaga cea mai scurta ruta pentru a ajunge la destinatie, si va informa soferii care sunt rutele prin care se pot evita anumite obstacole.

0 Shares
You May Also Like